Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 11. 2022. 18:39 28

Vučević: Dron je došao iz pravca Jarinja

Ministar odbrane Miloš Vučević obratio se javnosti posle akcije u kojoj je Vojska Srbije oko 17.20 oborila komercijalni dron koji je izviđao teren kod Raške.

- Vojska Srbije, postupajući po naređenju predsednika, dejstvovala je po dronu koji se kretao iz pravca Jarinje ka Raški. Čestitam pripadnicima Vojske Srbije na akciji, preciznosti i odlučnosti - rekao je Vučević za TV Pink i dodao:

- Pravac kretanja jasno ukazuje s kog područja dolazi dron.

Naveo je Vučević i kako je pomenuti dron oboren.

- Dron je oboren elekronskim uređajima. Nisu korišćeni mitraljezi ni topovi. To pokazuje da se ne šalimo. Nikome ne pretimo, ali ćemo braniti Srbiju. Nemojte izazivati Srbiju. Vratimo se za pregovarački sto - rekao je novi ministar odbrane, pa dodao:

- Navodno je naređenje predsednika izazvalo uznemirenje kod onih koji su se osetili prozvanim. Očigledno je ovo testiranje odlučnosti državnog vrha i spremnosti Vojske Srbije. Nemojte nas potcenjivati, budite partneri Srbije. Svakako nisu išli u snimanje lepih krajolika raškog područja. Uvek se vrzmaju iznad vojnih objekata.

Govorio je Vučević i o "špijunima u Srbiji".

- Verujem u sve naše snage bezbednosti, ne samo vojske, već i MUP i DB. Nama se ne ratuje, ne zveckamo oružjem, ne želimo ratne igre. Mi smo za politički dijalog. Nismo za eskalaciju, već smo za smirivanje tenzija. To ne znači da smo kukavice.

U toku je potraga za oborenom letelicom i očekuje se da će do zore biti pronađena.

Dron je oboren u širem rejonu Kopaonika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati