Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 11. 2022. 11:59 5

"Vlast za 2 godine podigla porez na imovinu za 60 odsto"

"Pored svakodnevnih poskupljenja i galopirajuće inflacije sa kojima se susreću Kragujevčani, sada će dodatni udar na budžet naših sugrađana biti i povećanje poreza na imovinu. Ova odluka gradske vlasti ne samo da još više otežava život našim sugrađanima i pokušava da svali na njih sav teret krize, nego beleži i crni rekord, jer je vlast u Kragujevcu za samo dve godine podigla cenu poreza na imovinu za čak 60%", naveo je Obrad Turković, potpredsednik kragujevačkog odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Novim predlogom odluke koju je gradsko veće uputilo Skupštini grada na odlučivanje izvršiće se korekcija prosečnih cena kvadrata po zonama u gradu Kragujevcu, a što će direktno uticati na povećanje cene poreza. Iz predloga se može videti da će povećanja prosečne cene kvadrata ići i do 20%.

Gradski odbor stranke slobode i pravde Kragujevac, podseća da je gradska skupština u novembru 2020. godine već jednom uvećala porez, podizanjem osnovice za obračun poreza na imovinu za 34% tako što je povećala poresku stopu sa 3% na 4%. Ako se ovom povećanju doda nastalo uvećanje prosečne cene kvadrata, dolazi se do jasne računice da će građani plaćati i do 60% veći porez nego 2020. godine. Ova odluka vlasti Nikole Dašića i njegovih koalicionih partnera pokazuje svu bezosećajnost za stanje u kome se nalaze naši sugrađani koji jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Rešenje postoji i Stranka slobode i pravde traži izmenu ove odluke tako da se stopa oporezivanja smanji na 3% i time spreči dodatni udar na kućne budžete", zaključio je Obrad Turković, potpredsednik GrO Stranke slobode i pravde Kragujevac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati