Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

04. 10. 2022. 17:44 9

Lidl u Srbiji povlači 5 proizvoda zbog mogućeg prisustva salmonele

Lidl Srbija je obavestio potrošače u Srbiji da je povukao iz prodaje pet proizvoda - dva pakovanja Tastino Napolitanki od 800 grama sa ukusom kakoa i lešnika, kao i tri pakovanja tastino Vafela od 200 grama, sa kako punjenjem sa ukusom lešnika i sa kako prelivom. Lidl je obavestio potrošače da su u pitanju proizvodi firme Pak Rampart d.o.o. iz mesta Visoko u Bosni i Hercegovini. Kako je navedeno ovi proizvodi se povlače zbog mogućnosti prisustva bakterije salmonella typhimurium, sobzirom da je redovnom kontrolom u Hrvatskoj utvrđeno prosustvo u dve proizvodne šarže.

- Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji poslati su radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu su obaveštene nadležne institucije. Potrošače pozivamo da ulkoliko imaju neki od ovih proizvoda isti ne konzumiraju i da ga vrate u bilo koju Lidl prodavnicu. Novac za proizvod će im biti vraćen sa ili bez računa - navodi se u saopštenju ovog prodajnog lanca.

Prethodno je državni inspektorat Republike Hrvatske izvestio je da Lidl Hrvatska povlači više vrsta proizvoda Tastino napolitanke.
Kako je saopštila Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu sa tržišta se povlače sledeći proizvodi: Tastino napolitanke s kremom ukusa lešnika XXL, 1000 g; Tastino napolitanke s kakaom XXL, 1000 g; Tastino napolitanke s ukusom lešnika, 800 g; Tastino napolitanke s ukusom kakaa, 800 g, svih LOT brojeva i roka trajanja, zbog prisutnosti bakterije salmonela u proizvodu.

Proizvođač Tastino napolitanki je Pak Rampart d.o.o., Visoko, Bosna i Hercegovina, a na tržište ih stavlja trgovačko preduzeće Lidl Hrvatska d.o.o. Proizvodi nisu u skladu s EU Uredbom o sigurnosti hrane, prenosi HINA. Detaljniji podaci o opozivu dostupni su na sajtu Lidl Hrvatska, a obaveštenje se odnosi iskljucivo na gore navedeni proizvod, saopšteno je iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati