Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 09. 2022. 10:48 54

Prosvetar o ponašanju đaka: Ovo nisam imao u 20 godina rada

Nestašluci školaraca postoje od kada postoji škola. Ali problem je kada se ti nestašluci pretvore u nevaspitanje i bezobrazluk. Nažalost svedoci smo da novi naraštaji imaju sve manje poštovanja za autoritete, o čemu je progovorio jedan prosvetar na društvenim mrežama.

- Za nepune 2 nedelje nastave obavio sam razgovore sa 9 roditelja. Razgovori sa učenicima svaki dan: vređanje, udaranje, guranje, šutanje, šutanje patika u plafon, udario druga glavom u sto, oduzet leptir (nož)- roditelj se pravda da je to samo igračka jer nije naoštren. Peti razred - istakao je nepoznati prosvetni radnik na Tviteru.- Koleginice i kolege mi svaki dan prijavljuju nove incidente. Nismo ni pola meseca u nastavi, ovakvu situaciju nisam imao za 20 godina rada. Iskreno, hvata me panika - dodao je on.Jedna od tviterašica, koja je takođe prosvetni radnik, napisala je svoje iskustvo.- Desilo mi se. Uspela da se na kraju tog petog ratosiljam starešinstva. Posle x god odradim samo svoj predmet. Nema tih para za koje bih opet bila razredna.

Očito je zabrinjavajuće ponašanje u školama postala praksa.- U našoj školi su petenci prvo tukli prvaka, baš ga šutirali i udarali pesnicama u rebra, a sledećeg dana bacali kamenje kroz prozore učionica u prizemlju na drugu decu. Ne znam šta se dešava sa decom, da li su toliko vaspitno i emotivno zapuštena ili... - napisala je jedna og građanki.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 54

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati