Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

17. 09. 2022. 11:14 18

I pored zabrane - šetnja u okviru Evroprajda

U Beogradu će danas posle podne, prema najavama organizatora, biti održana šetnja u okviru Evroprajda i pored zabrane policije. Protestna šetnja biće od 17.30 sati organizovana na trasi od Ustavnog suda do stadiona Tašmajdan, gde će kasnije tokom večeri biti održan koncert, najavili su iz Prajda.

Upravni sud objavio odluku kojom se odbija tužba zbog zabrane šetnje. MUP je pre nekoliko dana saopštio da je zabranjene obe šetnje - i ona za Prajd, kao i šetnja koja je trebalo da bude svojevrsni "kontraprajd" - porodična šetnja u organizaciji "antiglobalista".

Pored toga, danas će i iz drugih razloga biti teško kretati se kroz Beograd. U centru grada održavaju se i promocija novih oficira Vojske Srbije i kao i "Red Bull F1 Showroom“.

Koordinator Evroprajda Goran Miletić i Uroš Tanacković iz organizacije Europrajd 2022 ocenili su u Novom danu da, pošto se MUP nije oglasio o novoj ruti šetnje u okviru Evroprajda, učesnici ove manifestacije će šetati po toj novoj ruti. Ukoliko dođe do zabrane druge rute šetnje, Miletić je najavio protest protiv takve odluke policije.

- Pošto nema zabrane, mi postupamo po toj novoj ruti. Imate to pravilo da kada se MUP nije oglasio o novoj ruti, da je to legalno. Dok god nema zabrane, sve je apsolutno legalno. To je kod svakog javnog skupa, vi prijavite, i jedino možete da dobijete zabranu, a ne nešto drugo - rekao je Miletić uz napomenu da MUP može da dostavi rešenje o zabrani šetnje novom rutom, jer je ona zakazana za danas popodne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati