Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 09. 2022. 12:26 5

Poskupljenjem struje vlast pokrenula točak nove inflacije

"Današnjim poskupljenjem struje, kako za građane tako i za privredu, aktuelna vlast je pokrenula točak nove inflacije i najavila neizvesnost u pogledu budućeg snabdevanja električnom energijom", piše u saopštenju Udruženih sindikata Srbije "Sloga".  

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Umesto odgovornosti i kažnjavanja zbog grešaka rukovodstva EPS-a, odgovornost se opet prebacuje na nedužne građane i buduća pokoljenja koja će te sve njihove greške morati da otplaćuju kroz dalje siromašenje i mentorstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koje će brinuti o budućoj ceni struje za domaćinstva u Srbiji.

Uostalom, do tih podataka je došao i Demostat koji je potvrdio da je jedna od opcija Vlade Srbije da sa MMF-om napravi aranžman koji bi podrazumevao da ta finansijska organizacija dobije pravo da učestvuje u upravljanju EPS-om, što bi bila katastrofa po Srbiju i njenu energetsku (ne)zavisnost.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zahtevaju što hitnije formiranje nove Vlade Srbije kako bi preuzela punu odgovornost za sve buduće poteze i kako bi odmah, bez čekanja na novembar i januar sledeće godine, donela hitnu odluku o trenutnom povećanju minimalne cene rada i penzija, od 01.09.2022. godine, u skladu sa dvocifrenom inflacijom", stoji u saopšenju "Sloge".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati