Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

18. 08. 2022. 14:42 3

Toma Mona opet odlaže gradnju obilaznice

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša u dužini od 22 kilometra, neće krenuti na jesen, već marta naredne godine, potvrdio je danas u Nišu ministar građevinarstva Tomislav Momirović. On je februara ove godine rekao da će radovi najverovatnije početi tokom juna, a potom je maja rekao da će pokušati da radovi krenu u ovoj godini "koliko već na jesen".

Momirović je maja kazao da je problem u priremi zemljišta za izgradnju, odnosno u eksproprijaci jer se na trasi obilaznice nalaze nelegalno izgradjeni objekti koji moraju biti srušeni, a od ljudi koji u njima žive država ne može da napravi "beskućnike".

Prilikom današnjeg boravka u Nišu, Momirović je rekao da će izgradnja obilaznice početi nakon što na jesen budu počeli pripremni radovi na izgradnji brze pruge od Beograda do Niša.
- To je jednostavno takva dinamika. Morate da imate na umu da smo ogromna sredstva, a ovde pričamo o milijardama evra, dobili od naših evropskih partnera. Mi moramo da pratimo njihove procedure koje su ponekada, po našem mišljenju, malo trome - izjavio je Momirović prilikom obilaska niškog aerodroma.

Dodao je da naša zemlja, ukoliko želi da ostvari pravo na grantove, odnosno bespovratna sredstva evropskih partnera, mora da prati procedure.

On je istakao da je strateška odluka i politika naše države da glavni i najveći gradovi u Srbiji budu povezani najkvalitenijom železničkom infrastrukturom i da centar Niša bude rasterećen kargo saobraćaja.
Momirović ovoga puta nije pominjao problem eksproprijacije i iseljenja porodica koje žive u kućama i zgradi na trasi železničke obilaznice.

Izgradnju obilaznice oko Niša, aktuelna vlast u našoj zemlji, najavljuje poslednjih deset godina, a najave su posebno učestale uoči izbora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati