Društvo i ekonomija

Direktno.rs

18. 08. 2022. 09:33 46

Nikezić: Krompir poskupeo zbog svadbi?! A ruzmarin?

Guvernerko Tabaković, Vama je očigledno smešno što su cene neprerađene hrane u Srbiji povećane 24,8 odsto, a u evrozoni samo 11 odsto, čim ste pokušali da rast cene krompira od 152 odsto opravdate povećanjem broja svadbi nakon pandemije. Pa koliko je onda po vama poskupeo ruzmarin - navodi se u izjavi Dušana Nikezića, potpredsednika Stranke slobode i pravde koju prenosimo u celosti.

Lako je vama da se šalite sa rastom cena hrane, pošto vam na hranu odlazi 5 odsto plate, dok većina srpskih porodica na hranu troši preko 50 odsto mesečnih primanja i nije im nimalo smešno.

Umesto šaljivih komentara, zašto se niste zapitali kakvu ste agrarnu politiku vodili poslednjih 10 godina, pa ste doveli do toga da zemlja koja može da prehrani pola Evrope ima dva i po puta veći rast cena hrane nego EU?Kako je moguće da je Srbija danas zemlja u kojoj poljoprivrednici primaju najmanje subvencije u Evropi, a građani plaćaju najskuplju hranu? Kome je otišla razlika? Uvoznicima? Trgovcima? Špekulantima?

To su pitanja na koja morate da odgovorite i preduzmete odgovarajuće mere na funkciji guvernerke NBS, institucije koja je ovlašćena da inflaciju drži pod kontrolom.

Pošto očigledno ne umete da obuzdate podivljalu inflaciju, bolje je da podnesete ostavku i nastavite da šalite sa cenama hrane i svadbama u nekom zabavnom programu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 46

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati