Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

15. 08. 2022. 10:03 11

Vučićevo saučešće sa adrese ambasadora u CG koji to nije

Na adresu kabineta predsednika Crne Gore Mila Đukanovića u nedelju je dostavljeno pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno povodom nesreće na Cetinju u kojoj je život izgubilo 11 lica, među kojima dvoje dece, dok je šestoro povređeno. Pismo je upućeno sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića, koji se predstavio kao ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori, saopšteno je iz kabineta predsednika Crne Gore.

Iz kabineta Đukanovića podsetili su javnost Crne Gore da je Vladimir Božović odlukom Vlade Crne Gore u novembru 2020. proglašen personom non grata, pišu crnogorski mediji.

- Ovaj potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore. Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija - istakli su u saopštenju.

Kabinet predsednika Crne Gore će, kako su najavili, ovim povodom zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore Vladimiru Božoviću.

- Napominjemo da je pismo iste sadržine drugi put u toku dana proslijeđeno sa zvanične e-mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori - zaključuju u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati