Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

14. 08. 2022. 16:08 0

U četvrtak i petak ponovo paklene vrućine

Visinski ciklon sa jezgrom hladnije vazdušne mase iznad našeg područja doneo je Srbiji oblačnost sa padavinama, i u našoj zemlji tokom vikedna vreme je umereno do pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U nedelju pre podne u Vojvodini se očekuje razvedravanje, pa će od sredine dana biti sunčano, kaže Đorđe Đurić, meteorolog.

-U ostalim predelima Srbije postepeni prestanak padavina i razvedravanje očekuje se posle podne i uveče. Maksimalna temperatura u nedelju biće od 22°C na jugu Srbije do 32°C na severu Vojvodine, u Beogradu do 27°C – kaže Đurić za Blic.

Početkom sledeće sedmice očekuje se postepeno slabljenje visinskog ciklona, pa se u Srbiji očekuje znatno toplije i pretežno sunčano, uz dnevni razvoj oblačnosti i tek ponegde uz ređu pojavu pljuska sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura biće u ponedeljak i utorak od 29 do 33°C, u Beogradu do 32°C.

U sredu i četvrtak nad Srbijom se očekuje prostiranje termičkog greneba na visini, pa će sa jugozapada uslediti advekcija vrele vazdušne mase, porekom sa severa Afrike. Očekuje se sunčano i veoma toplo.

Maksimalna temperatura biće preko 35°C, a u četvrtak i do 38-39°C.

-U petak se sa severozapada očekuje prodor visinskog ciklona i narušavanje termičkog grebena, a u sklopu visinskog ciklona i hladnog fronta sa severozapada očekuje se naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode, jer će se nad našim područjem sukobiti vrela vazdušna masa sa juga i hladna sa severa, a tako će biti raspoređena i temperatura – kaže Đorđe Đurić.

Maksimalna temperatura u petak biće od 28°C na severozapadu do 38°C na istoku Srbije, do kraja dana u svim predelima u osetnijem padu, a vetar će biti u skretanju na jak severozapadni.

U Srbiji će tokom narednog vikenda biti osetno svežije i promenljivo oblačno, još u subotu ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i uz jak severozapadni vetar, dok će u nedelju biti suvo.

Maksimalna temperatura biće u daljem padu i u nedelju će u većini predela biti oko 25°C.

Od 22. avgusta uslediće stabilizacija vremena i povratak leta, a temperature će biti u porastu na vrednosti koji stepen iznad 30.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati