Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 08. 2022. 10:24 0

Nikezić: NBS neće da zaštiti građane od kartelskog ponašanja većine banaka

Imamo jednu dobru i jednu lošu vest za građane. Dobra je da bankarske naknade više neće rasti. Loša je da će u najboljem slučaju ostati na nivou onih s kraja prethodne godine, koje su ogromne i sasvim sigurno među najvećim u Evropi - izjavio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

- Banke su odustale od toga da nama naplaćuju ako otkucamo pogrešan PIN kada koristimo karticu. Ali nisu odustale da nam naplate 200 dinara ako podignemo 500 dinara na bankomatu druge banke.

Dakle, odluka Narodne banke Srbije je sprečila da se nešto loše još pogorša, ali ne i da se zaštite građani od kartelskog ponašanja većine banaka u Srbiji.

Da bi se to desilo neophodno je da se sve provizije i naknade koje banke naplaćuju u Srbiji izjednače sa onim što se naplaćuje građanima Evropske unije, kao što stoji u programu Stranke slobode i pravde. Uz to je neophodno i da se bankama naplati porez na ekstra zaradu koju su napravile u prethodne dve godine - izjavio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati