Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 08. 2022. 12:21 51

Vulinov kadar u MUP-u bahat i van svake kontrole

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju ponašanje kadrova Ministarstva policije na čijem je čelu ministar, pukovnik policije, Aleksandar Vulin, koji su svakim danom sve više bahati, osioni i van svake kontrole.

Sindikat policije Sloga skoro dve godine bezuspešno pokušava da zakaže sastanak sa načelnicom Odeljenja za organizovanje ishrane i smeštaja u MUP Ljiljanom Pavić Stojković, koja ignoriše dijalog, a sve u cilju kako bi joj ukazali na uočene probleme i predložili njihovo rešavanje i time izbegli eventualne sporove i Ministarstvu uštedili novac.
Umesto razumevanja, Ljiljana Pavić Stojković, inače po činu major policije, odlučila je da ignoriše svaki zahtev za sastankom i da bude potpuno nezainteresovana za sve ono što se dešava u odeljenju na čijem je čelu, čime se ozbiljno dovodi u pitanje njena stručnost i sposobnost.

U pisanim obrazloženjima koje je lično potpisala, sastanci su odbijeni odgovorom da “nadležne linije rada ne smatraju opravdanim zahteve sindikata za održavanjem sastanka”.
Time što dotična u činu majora i načelnice ignoriše naš sindikat policije, ona zapravo ignoriše i zaposlene koji rade u neljudskim uslovima za mizernu namešteničku platu, najčešće pokrivajući više radnih mesta. Od njenog dolaska u Odeljenje, enorman broj zaposlenih sa više godina radnog staža je dao otkaz, razboleo se ili preminuo usled otežanih uslova rada i stresa na radu, poput naše članice i koleginice Marice Markov, koja je inače bila teško bolesna i preživela moždani udar, a pritom zahtevala da bude izuzeta od rada u Sremskoj Kamenici zbog nepovoljnih uslova rada.

Zbog nastale situacije u kojoj se sindikat našao i tvrdog stava majorice i načelnice da ignoriše problem zaposlenih i ne razgovara sa predstavnicima našeg sindikata, Sindikat policije Sloga je bio prinuđen da istraži uzroke njenog neprofesionalnog, ali i nezakonitog ponašanja.

Kao jedan od mogućih uzroka je i što je na prethodnom radnom mestu u Ministarstvu odbrane, u Vojnoj ustanovi „Dedinje“, takođe bežala od dijaloga i rešavanja problema, a zbog sumnje da je zlostavljala jednog zaposlenog, advokat Mladen Simić je u ime svog klijenta poslao Zahtev za zaštitu od zlostavljanja na radu.

U jednom svom podnesku, advokat Simić navodi i da je gospođa Pavić Stojković iz Leskovca, tadašnji rukovodilac firme „Univerzal“ istu dovela do bankrota, nakon čega je predmet pod oznakom KTKO-420/20 u Višem tužilaštvu u Beogradu označen oznakom tajnosti “Strogo poverljivo”, ali čiji će tekst krivične prijave Sindikat policije “Sloga” uskoro objaviti, jer su osionost i bahatost državnih službenika prevršili svaku meru!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 51

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati