Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 08. 2022. 08:10 11

Đilas: "Oluja" zločin koji se ne sme zaboraviti

Predsednk Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas povodom 27. godišnjice Oluje ukazao je da građani Srbije svakog 4. avgusta tuguju i odaju počast svim nevino stradalima u zločinima koji se ne smeju zaboraviti, da se nikada ne bi ponovili.

- Ni 27 godina nakon akcije „Oluja“ koja apsolutno predstavlja etničko čišćenje, ne zna se gde su 1.183 osobe koje se od tada vode kao nestale. Tokom četiri dana avgusta 1995. godine proterano je više od 200.000, a ubijeno 1.800 Srba. Odgovornost za ovaj zločin je na onima koji su vodili akciju „Oluja“, ali i na svima koji odbijaju da priznaju zločine i onemogućavaju Srbima da ostvare svoja imovinska i druga ljudska prava" - istakao je Đilas.

- Sa druge strane, godišnjiica Oluje je prilika da svi shvate koliko je važno pomirenje naroda koji žive na Zapadnom Balkanu, ali i kažnjavanje onih koji su zločine počinili. Bez takvog razmišljanja nema trajnog mira i bolje budućnosti za sve koji žive na ovim prostorima - zaključio je predsednk SSP Dragan Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati