Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

03. 08. 2022. 11:37 5

Porfirije o Temeljnom ugovoru: Slava Bogu

Patrijarh Porfirije oglasio se na svom Instagram profilu nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa Vladom Crne Gore.

- Danas sam u vili Gorica u Podgorici sa Predsednikom vlade Crne Gore gospodinom dr Dritanom Abazovićem potpisao Temeljni ugovor između Srpske Pravoslavne Crkve i Vlade Crne Gore. Ugovor je potpisan u prisustvu članova Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve, Visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija, Preosvećene Gospode Episkopa sremskog Vasilija, zvorničko-tuzlanskog Fotija i Episkopa koji imaju kanonsku jurisdikciju na teritoriji Crne Gore mileševskog Atanasija, budimljansko-nikšićkog Metodija i zahumsko-hercegovačkog Dimitrija, kao i sekretara Svetog Arhijerejskog Sinoda Arhimandrita Nektarija. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i članovi Vlade Crne Gore. Slava Bogu - napisao je on.

Ugovor je, na iznenađenje mnogih, potpisan danas u Podgorici. Patrijarh je stigao oko 9 časova u Vilu Gorica, gde se sastao sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem.

Nakon potpisivanja ugovora, oglasio se sam Abazović na Telegram kanalu i obavestio javnost o događaju.

Ipak, tajna ceremonija izazvala je burne reakcije u Crnoj Gori. Predsednik te zemlje i lider Demokratske partije socijalista (DPS) poručio je da će njegova stranka suspendovati ugovor i najavio rušenje Abazovićeve vlade.

- Danas potpisani Ugovor, koji je protivan Ustavu Crne Gore biće suspendovan odmah nakon izbora nove Vlade - istakli su iz DPS-a.

Ispred Vile Gorica u toku je protest građana, koji poručuju da je Abazović postupio podmuklo.

"Ovo je na štetu svih u Crnoj Gori. Ovo je jasan signal svima da je vreme da se stvara široki demokratski front", rekao je građanski aktivista

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati