Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 07. 2022. 13:50 4

Radnici "Laste" započeli štrajk glađu!

Nezadovoljni radnici Saobraćajnog preduzeća „Lasta” u poslovnoj jedinici Barajevo započeli su štrajk glađu nakon današnjih propalih pregovora sa poslovodstvom na sastanku kome su prisustvovali generalni direktor, izvršni direktori i predstavnik Nadzornog odbora.

Nakon sastanka koji je održan u 10 časova, gde je nezadovoljne radnike poslovodstvo saslušalo, bez konkretnih dogovora, oko 70 radnika koji su se samoorganizovali odlučili su da stupe u jednosatni štrajk upozorenja a nakon toga u štrajk glađu do ispunjenja zahteva.

Oni očekuju da im se u toku dana priključe i ostale radne jedinice na nivou Laste i da saobraćaj u potpunosti stane do ispunjenja zahteva. Radnici traže cenu radnog sata od 450 dinara za vozače, a za otpravnike i majstore na održavanju povećanje cene rada od 35 posto na neto zaradu.

Zbog ignorisanja problema posle jednočasovne obustave rada oni sada traže i smenu nadzornog odbora i izvršnih direktora Laste.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati