Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

26. 07. 2022. 19:12 1

UNS prijavio pretnje Jeleni Zorić

Udruženje novinara Srbije prijavilo je Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara i Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara pretnje koje je novinarki Vremena i BIRN-a Jeleni Zorić i članovima njene porodice uputila bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović, gostujući na televiziji Hepi.

Treće osnovno tužilaštvo će postupiti u skladu sa obavezujućim uputstvom koje podrazumeva hitnost postupka kada su pretnje upućene novinarima, navodi se u saopštenju UNS-a.

Hrkalović je u toj emisiji, prenosi UNS, rekla da je "čula kako brat Jelene Zorić priča da je imala probleme sa redakcijom u kojoj je prethodno radila, zbog toga što je prikrila prepisku između Drecuna i nekog kriminalca, najverovatnije Koraća, koja je stigla na mejl te redakcije".

Zorić je za UNS rekla da je to način bivše sekretarke MUP-a "da joj pošalje pretnju i zastraši je, spominjući njenog brata, iako za to ne postoji nijedan povod, već da se radi o laži".

UNS dodaje i da im je Jelena Zorić dostavila link ka televizijskom prilogu emitovanom na televiziji N1 o toj prepisci, za koju Hrkalović tvrdi da ju je prikrivala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati