Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 07. 2022. 16:20 1

UNS osudio pretnje Đukanovića novinarima

"Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje verbalni obračun Vladimira Đukanovića, koji je na visokim funkcijama u pravosuđu i u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, sa medijima i novinarima i smatra da takvo obraćanje prevazilazi granice kritičke komunikacije i ugrožava bezbednost novinara", navodi se u saopšenju UNS-a, koje prenosimo u celosti.

"Na društvenoj mreži Tviter Đukanović poručuje grupi medija "prema vama nemam milosti", obeležava istraživačke novinare kao "lažne", "takozvane" i tvrdi da bi u aferi Jovanjica na optuženičkoj klupi trebalo da budu Jelena Zorić, Vuk Cvijić i Stevan Dojčinović.

UNS ukazuje da se radi o istaknutim novinarima, a da je UNS upravo nagradio Jelenu Zorić zbog borbenosti u novinarskom izražavanju i hrabrog izveštavanja sa julskih protesta 2020. godine, a Vuka Cvijića za vest o hapšenju uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića, koja je obeležila 2019. godinu.

UNS ističe da i u politički duboko polarizovanom društvu ovi novinari uživaju poverenje javnosti i zaslužuju podršku za svoj rad, što im UNS i ovim povodom daje", zaključuje se u saopštenju Udruženja novinara Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati