Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 07. 2022. 22:42 10

Odluke države više pomažu ruskim nego srpskim firmama

I danas dok smo gledali simulaciju obračuna sa teroristima po vrućini na brani jezera, opet smo slušali verbalnu simulaciju obračuna sa susedima. Jer su predsedniku ovih dana Hrvati krivi za sve i svašta - istakao je Goran Dimitrijević na početku "Pregleda dana".

- I baš u inat njima on će da radi "ovo" ili "ono". I kako stoje stvari biće toga još. A biće još novih teškoća za poljoprivrednike kojima se kojima se bliži žetva, jer će tek od septembra smeti da izvoze, a danas stiže vest koja za mnoge u svetu donosi olakšanje - Rusija i Ukrajina su potpisale sporazum i izvoziće milione tona žita. Dobra vest za Afriku i Aziju, ne baš za srpske ratare - dodao je on.- Rat u Ukrajini utiče na sve u ekonomiji, pa i na IT sektor, kojim se ponosimo, a najnovije odluke države Srbije više pomažu novopridošlim ruskim nego srpskim firmama. U grani koja po izvozu kod nas sada premašuje i poljoprivredu. U oba slučaja neka izvoze i i zarađuju drugi, mi našima ne damo, ali iz najbolje namere, političke - zaključio je Dimitrijević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati