Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 07. 2022. 12:55 14

Predsedniku Sindikata radnika pošte Sloga spremaju otkaz!

Nakon poslednjeg saopštenja Sindikata radnika pošte Sloga i izjava datim medijima da u "JP Pošta Srbije većina radnika sve više radi na ivici gladi, u nehumanim uslovima i da nema obezbeđena sredstva za rad“ - nad predsednikom tog sindikata Stefanom Mitrovićem istog dana i sutradan izvršene su dve spoljne kontrole od strane Radne jedinice Zemun, što nije praksa niti uobičajna procedura - stoji u saopštenju Sindikata "Sloga".

Dalje se nhavodi:

Stefan Mitrović je pozvan u četvrtak, 21. jula u sedište Radne jedice Zemun radi utvrđivanja činjeničnog stanja vanredne kontrole, koja je urađena bez ikakvog razloga ili postojanja žalbe korisnika.

U pozivu se nisu pozvali ni na jedan član Kolektivnog ugovora niti na Akt preduzeća što pokazuje jasnu nameru da žele da mu daju otkaz i da posluži kao primer drugim radnicima i sindikatima da se o katastrofalnom stanju u Pošti Srbije ne govori javno ili žargonski „ne talasa“.

Inače, Mitrović je predhodno takođe vanrednom kontrolom prošlog meseca kažnjen novčanom kaznom, odbijanja od zarade u iznosu od 20 posto mesečno u naredna tri meseca.

Ovim smo, nažalost, ušli u fazu najmračnije vladavine aktuelne vlasti, njenih direktora i njihovih poslušnika, koji ovim direktno i svesno uništavaju sopstveni narod i porodice radnika, u ovom slučaju poštara Stefana Mitrovića koji je otac i dvoje maloletne dece, bebe.

Udruženi sindikati Srbije Sloga će Mitroviću pružiti svu neophodnu pomoć i podršku i neće se zaustaviti da jednoga dana svi odgovorni za čerupanje Pošta Srbije i drugih javnih preduzeća odgovaraju pred licem pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati