Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

13. 07. 2022. 13:40 11

Pink se predstavio REM-u, Manojlović u majici Olivera Ivanovića

U prostorijama Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) nastavljeno je predstavljanje kandidata za nacionalne frekvencije, a prva se predstavlja televizija Pink. U prostorijama REM-a je i Savo Manojlović iz inicijative "Kreni-promeni" koji nosi majicu sa likom ubijenog sprskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića sa natpisom "Ko je naručio spot?"

Vlasnik TV Pinka Željko Mitrović rekao je tokom predstavljanja svoje televizije da ona postoji već 27 godina i da je sve vreme u vrhu gledanosti. Produkcioni sistem Pinka je, kako kaže, najveći u Evropi, sa 15 studija, i tvrdi da su sposobni da reaguju na sve vanredne situacije. Programska šema će se, prema njegovim rečima, usklađivati na osnovu osluškivanja gledaoca. Poručuje i da će se truditi da ne prekrše nijedan standard i etički kodeks.

Predstavnici Pinka rešili su da definišu i pokažu oznakama one programe za koje se u javnosti tvrdi da ih nema, pa poručuju da će imati: 20 odsto informativnog, 20 odsto dokumentarnog, dečijeg, naučnog i kulturno-umetničkog programa, 20 odsto rijaliti programa koji će se emitovati posle 23 sata, 10 odsto zabavno-muzičkog programa, 20 odsto EPP-a i 10 odsto igranog programa, prenosi N1.
Na pitanje predsednice Saveta REM-a zašo bi baš Pink trebalo da dobije nacionalnu frekvenciju, Mitrović je odgovorio: "Zato što smo najveći sistem u Evropi". Kazao je i da ne vidi konkurenciju, te da bi trebalo da dobiju sve četiri frekvencije.

U prostorijama REM-a je i Savo Manojlović, zahvaljujuči akreditaciji radija Goraždevac sa Kosova, i to u majici sa likom Olivera Ivanovića i natpisom „Ko je naručio spot?“

Manojlović je više puta javno od Pinka tražio da obelodani informaciju ko je naručilac spota koji je prikazan na toj televiziji pre nego što je Ivanović ubijen na Kosovu 2018. godine. Takođe, inicijativa „Kreni-promeni“ ranije je REM-u predala peticiju koju je potpisalo više od 200 hiljada građana, a kojom se traži primena zakona i shodno tome oduzimanje dozvole televizijama Pink i Hepi (Happy).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati