Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 07. 2022. 07:51 25

Radnici Pošte: Radimo na ivici gladi i izdržljivosti!

Sindikat radnika pošte „Sloga“ upozorava da u javnom preduzeću Pošta Srbije ogromna većina radnika suprotno istupanjima čelnika o boljitku sve više radi na ivici gladi, u nehumanim uslovima i nema obezbeđena sredstva za rad (papir, toner, adekvatnu uniformu, prevozno sredstvo).

U saopštenju se dalje navodi:

Ne stidimo se da kažemo da je naš najveći problem glad, plata koja se kreće oko 50.000 dinara, što je ispod republičkog proseka i nedovoljno za normalan život sa aktuelnim troškovima i svakodnevnom inflacijom.

Ako Pošta Srbije tvrdi da su za prvo tromesečje tekuće godine prihodi veći za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pitamo se gde su pare? Imamo razloga u sumnju “tih većih prihoda” jer beskamatna pozajmica za zaposlene u JP Pošta Srbije koju isplaćuje Banka poštanska štedionica prvi put od kada postoji kasni više od mesec dana!
Pored plata, radnici se sve više fizički iscrpljuju, jer se usled nedostatka radnika primoravaju da raznose poštu i rejon i po, odnosno pola teritorije više od zaduženja. Kuririma post ekspresa je norma sa nekada 50 na 100 isporuka dnevno, a pričaju da je 20.000 ljudi konkurisalo za rad u Pošti?!

Radnici se premeštaju po ekspoziturama na takozvano izaslanje jer nema ko da radi, dok žene na šalteru rade svaki dan sat vremena duže, vikendom i smenski. Na poštare koji nose seoske rejone, takozvana šira dostavna područja, vrši se pritisak da duže mopede i bicikle upitnog kvaliteta sa obavezom da iste održavaju o svom trošku - stoji na kraju saopštenja Sindikata radnika pošte „Sloga“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati