Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

11. 07. 2022. 18:20 3

Radnici Fijata nisu legitimisani, a stigle im prijave

Lideri doskorašnjeg protesta radnika Fijata dobili su prekršajne prijave policije zbog blokade puta Kragujevac-Kraljevo, u naselju Korićani, 20. juna, a nisu legitimisani na protestu.

Mandatne kazne dobili su tadašnji zamenik predsednika Samostalnog sindikata Fijat plastik Zoran Miljković, zamenik predsednika sindikata "Fijat Nezavisnost" i Saša Đorđević, aktuelni predsednik Samostalnog sindikata Fijat u Kragujevcu.

- Policija mi stavlja na teret dva prekršaja u saobraćaju, 20. juna u Korićanima na magistarali ka Kraljevu. Jedna kazna od 5.000 dinara mi je već stigla, a druga je, kažu moji advokati, zaprećena 20.000 do 40.000 dinara ili 30 dana zatvora. Konsultovaću se sa advokatima, ali najverovatnije ništa neću platiti i ići ćemo na sud. Policija nikog nije legitimisala i time je povredila Zakon o zaštiti podataka o ličnosti. U kaznama pišu naši brojevi ličnih karata, kako to oni znaju - kaže za N1 Zoran Miljković, doskorašnji lider pobunjenih radnika Fijata koji je proglašen tehnološkim viškom.

Sindikalisti Igor Anđić i Saša Đorđević potvrdili su za N1 da su i oni dobili "čestitke" od saobraćajne policije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati