Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 07. 2022. 08:26 0

Ministarstvo izbegava disciplinski postupak protiv Mirjane Dimitrijević

Ministarstvo pravde je nedavno suspendovalo izvršitelja Aleksandra Ristovića zbog oduzimanja lokala Draganu Đurđeskom, iako lokal nije bio predmet izvršenja. Međutim, za istu radnju zbog koje je suspendovan Ristović, Ministarstvo pravde se pre skoro dve godine proglasilo nenadležnim da pokrene postupak protiv Mirjane Dimitirjević, koja pokušava da oduzme kuću porodice Vuksanović iako kuća nije predmet sudske presude. Ministarstvo je tada uputilo porodicu Vuksanović na sud i tužilaštvo - piše u saopštenju "Krova nad glavom".

Dalje se navodi:

Ukoliko je Ministarstvo u međuvremenu promenilo politiku i odlučilo da stane na put raširenoj izvršiteljskoj praksi otimanja nepokretnosti koje nisu predmet izvršenja, onda očekujemo da kažnjavanje izvršitelja Aleksandra Ristovića ne bude izuzetak.

Da podsetimo, Mirjana Dimitrijević pokušava da izvrši sudsku presudu za nepostojeći objekat tako što će novoizgrađenu kuću oduzeti Vuksanovićima, iako je u toku sudski spor oko novog objekta.

Ona je izvela i čuveno veštačenje pred očima javnosti, koje se pretvorilo u suđenje u dvorištu kuće, gde je izvodila nove dokaze kako bi izmenia sudsku presudu po kojoj treba da postupi. Veštaci koje je tada dovela su u svom nalazu napisali da na adresi postoje 3 objekata, kao i da je onaj iz obrazloženja presude srušen, a time potvrdili da je ovo izvršenje nemoguće.

Kada je videla da njihovo veštačenje zapravo pokazuje ono što Vuksanovići godinama tvrde, izvršiteljka je odlučila da ignoriše mišljenje veštaka koje je sama angažovala i sada pokušava da sprovede izvršenje kao da se to veštačenje nije ni dogodilo.

Na ročištu, u postupku koji se vodi oko novoizgrađenog objekta 14.06.2022. godine, poverioci koji su angažovali Mirjanu Dimitrijević su izjavili da oni nisu vlasnici kuće u kojoj danas živi porodica Vuksanović, i da su oni bili vlasnici mnogo manjeg objekta. Mirjana Dimitrijević istovremeno vodi izvršni postupak kao da je to ista ona kuća, koja se urušila pre 22 godine.

Ponašanje Mirjane Dimitrijević, kao i Ristovića u slučaju Đurđeski samo pokazuje koliko izvršitelji smatraju da su nedodirljivi i da uz asistenciju policije mogu da rade šta god požele.

Vuksanovići su podneli novu disciplinsku prijavu sa novim detaljima Ministarstvu pravde i očekujemo da se taj predmet hitno uzme u rad, kako bi se izbeglo da izvršni dužnik mora posle godinama da se vuče po sudovima i nadoknađuje štetu uzrokovanu nezakonitim radom izvršitelja kao što sada mora da radi Dragan Đurđeski - stoji na kraju saopštenja "Krova nad glavom". 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Dijalog, to sam ja!

Zoran Živković [11.08.2022.]
Anketa

Da li je Svetislav Pešić dobro postupio što je precrtao Miloša Teodosića?

Rezultati

Video dana

Patkonaut