Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 06. 2022. 09:57 20

Izvršitelj suspendovan godinu dana, oteo stan (VIDEO)

Dinsciplinska komisija Ministarstva pravde izdala je zabranu obavljanja delatnosti na godinu dana izvršitelju Aleksandra Ristovića, zato što je 25. novembra 2021. godine kupcu predao nepokretnost koja nije bila predmet prodaje niti izvršenja. Reč je o pekari Dragana Đurđeskog u ulici Živka Davidovića, koju je Ristović uz pomoć policije oteo i predao kupcu, a koju je kupac potom porušio - navodi se u saopštenju organizacije "Krov nad glavom" koje prenosimo u celosti.

Nakon što je izvršitelj kažnjen, pred Draganom Đurđeskim je mukotrpan postupak naplate štete koja mu je pričinjena. Ipak, kažnjavanje pljačke je korak u dobrom pravcu. Sva zasluga za suspenziju Aleksandra Ristovića pripada Draganu i njegovoj upornosti da se suprodstavi nepravdi, koja nam svima može biti uzor i inspiracija.

Suspenzija Aleksandra Ristovića dešava se istovremeno dok izvršitelji širom Srbije rade ono isto zbog čega je Ristović suspendovan - iseljavaju ljude iz nepokretnosti koje nisu predmet izvršenja.
Pokušaj izvršiteljke Mirjane Dimitrijević da 23. juna iseli porodicu Vuksanović iz Prilepske ulice na Autokomandi iz kuće koja nije predmet presude, kao i brutalno izbacivanje na ulicu porodice Milićević 15. juna u Požegi koje je organizovao izvršitelj Milan Lojaničić uz asistenciju policije, samo su najskoriji primeri koji jasno svedoče da je otimanje objekata koji nisu predmet izvršenja redovna pojava u praksi izvršiteljske industrije.

Ukoliko želi da spreči pljačku u izvršnom postupku, Ministarstvo pravde će morati da uradi mnogo više od kažnjavanja pojedinih izvršitelja. Moraće da promeni Zakon o izvršenju i obezbeđenju i da ukine sistemske mogućnosti za izvršiteljsko samovlašće.

Niko bez doma!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 20

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati