27. 06. 2022. 15:01 5

Nastavljen progon radnika u GSP-u

Udruženi sindikati Srbije “Sloga tvrde da se u JKP GSP Beograd nastavlja sindikalni progon njihovih aktivista. "Nakon što su radnika na održavanju i predsednika sindikata Sloga GSP Mišu Božića, bez ikakve predhodne najave i objašnjenja prebacili iz pogona Karaburma u pogon Zemun, na udaru se našao i njegov potpredsednik, Zoran Krgović, kome je danas uručen Aneks ugovora o premeštanju iz pogona Karaburma u pogon Kosmaj" - kažu u saopštenju Udruženi sindikati Srbije Sloga, koje prenosimo u celosti.

"Ovo sada smatramo najgrubljim otvorenim progonom naših sindikalnih aktivista ikada, sa ciljem potpunog gušenja sindikata Sloga u GSP Beograd, a kao najodgovornijeg smatramo direktora Radišu Momčilovića, koga smo predhodno pozvali da se uključi u rešavanje problema.

Udruženi sindikati Srbije Slog”, kako su ranije i najavili, uputili su dopis sa zahtevom za sastanak gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću, kako bi sa njim u neposrednom razgovoru, socijalnim dijalogom, otklonili probleme koji iz dana u dan eskaliraju u JKP GSP Beograd, gde se zbog zahteva za boljim životom zaposlenih sprovodi najgrublji mobing i zlostavljanje naših sindikalnih predstavnika i članova.

O najnovijem slučaju mobingovanja obavestićemo Agenciju za mirno rešavanje radnih sporova, Incpekciju rada i zatražiti solidarnost od drugih organizacija, a sve kako bi se rešio navedeni problem.

Ponavljamo, nedopustivo je da se u zemlji koja sebe deklariše demokratskom i pravnom državom radi na sistemskom uništavanju sindikata, sprečavanju prava i sloboda zaposlenih da se slobodno i bez pritiska sindikalno organizuju u skladu sa zakonom, a koje im Ustav Srbije garantuje  - zaključuju iz Sloge:

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

U čemu je problem?

Gde ćete provesti predstojeće praznike?