Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 06. 2022. 15:01 5

Nastavljen progon radnika u GSP-u

Udruženi sindikati Srbije “Sloga tvrde da se u JKP GSP Beograd nastavlja sindikalni progon njihovih aktivista. "Nakon što su radnika na održavanju i predsednika sindikata Sloga GSP Mišu Božića, bez ikakve predhodne najave i objašnjenja prebacili iz pogona Karaburma u pogon Zemun, na udaru se našao i njegov potpredsednik, Zoran Krgović, kome je danas uručen Aneks ugovora o premeštanju iz pogona Karaburma u pogon Kosmaj" - kažu u saopštenju Udruženi sindikati Srbije Sloga, koje prenosimo u celosti.

"Ovo sada smatramo najgrubljim otvorenim progonom naših sindikalnih aktivista ikada, sa ciljem potpunog gušenja sindikata Sloga u GSP Beograd, a kao najodgovornijeg smatramo direktora Radišu Momčilovića, koga smo predhodno pozvali da se uključi u rešavanje problema.

Udruženi sindikati Srbije Slog”, kako su ranije i najavili, uputili su dopis sa zahtevom za sastanak gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću, kako bi sa njim u neposrednom razgovoru, socijalnim dijalogom, otklonili probleme koji iz dana u dan eskaliraju u JKP GSP Beograd, gde se zbog zahteva za boljim životom zaposlenih sprovodi najgrublji mobing i zlostavljanje naših sindikalnih predstavnika i članova.


O najnovijem slučaju mobingovanja obavestićemo Agenciju za mirno rešavanje radnih sporova, Incpekciju rada i zatražiti solidarnost od drugih organizacija, a sve kako bi se rešio navedeni problem.

Ponavljamo, nedopustivo je da se u zemlji koja sebe deklariše demokratskom i pravnom državom radi na sistemskom uništavanju sindikata, sprečavanju prava i sloboda zaposlenih da se slobodno i bez pritiska sindikalno organizuju u skladu sa zakonom, a koje im Ustav Srbije garantuje  - zaključuju iz Sloge:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati