Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

20. 06. 2022. 17:03 0

Geodetski zavod pustio u rad deo servisa

Republički geodetski zavod (RGZ) pustio je ovog ponedeljka u rad deo svojih servisa, posle sedam dana zastoja na tržištu nekretnina zbog hakerskog napada. Uroš Jovanović iz agencije Art nekretnine rekao je za N1 da je ponovo moguće overavanje kupoprodajnih ugovora.

- Za klijente je najvažnija overa ugovora, to od danas funkcioniše. Sistem javnog katastra još nije u funkciji. Kod notara sistem funkcioniše i nema smetnji pri overi ugovora - rekao je Jovanović.

RGZ je u nedelju najavio da će od danas pustiti u rad deo svojih servisa, koji su neophodni za funkcionisanje tržišta nepokretnosti, dok će celokupan sistem biti dostupan do kraja nedelje.

Kako piše N1, od danas je ponovo moguća overa kupopordajnih ugovora, izdavanje građevinskih dozvola i uzimanje lista nepokretnosti.

Da podsetimo, RGZ je bio meta hakerskog napada, zbog čega je preventivno zaključan ceo informacioni sistem ove ustanove, a građani nisu mogli da obave svoje poslove pred Katastrom ni onlajn, niti na šalterima.

U tom periodu potpuno je bilo stalo tržište nepokretnosti u Srbiji, kao i deo bankarskih poslova koji se odnose na odobravanje hipotekarnih kredita.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati