Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 05. 2022. 15:15 21

RTS i Bujošević nastavljaju sa cenzurom i kršenjem zakona

"Stranka slobode i pravde (SSP) ukazuje da su Radio televizija Srbije i njen direktor Dragan Bujošević bojkotom jučerašnje sednice Glavnog odbora SSP-a nastavili sa cenzurom i kršenjem Zakona o javnom informisanju i Zakona o javnim medijskim servisima", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde, koje prenosimo u celosti.

"Građani Srbije su na taj način ostali uskraćeni da saznaju šta su stavovi najveće opozicione stranke kada su u pitanju izuzetno važne teme poput odnosa prema ratu u Ukrajini, prihvatanja politike Evropske unije prema Rusiji, ali i novim izborima u Beogradu. Za sve te stavove Stranke slobode i pravde u centralnom dnevniku Javnog sevisa nije odvojen ni jedan jedini sekund.

Stranka slobode i pravde (SSP) je parlamentarna stranka za koju su glasali građani Srbije i zato Javni servis ima zakonsku obavezu da prati njene aktivnosti bez obzira na političko opredeljenje njenog direktora ili urednika informativnog programa koji se ponašaju kao da je to njihova privatna televizija", zaključuju u saopštenju iz Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati