Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 05. 2022. 12:40 2

"Minimalnoj ceni rada potrebna hitna korekcija"

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju Vladu Srbije u tehničkom mandatu da hitno do kraja maja izvrši korekciju minimalne cene rada za drugu polovinu 2022. godine i od juna meseca istu značajno uveća, jer zbog svakodnevnog porasta cena osnovnih životnih namirnica, energenata, komunalnih usluga i režija, ogromnoj večini radnika i njihovim porodicama preti ozbiljna nemaština i glad, kaže se u saopštenju "Sloge", koje prenosimo u celosti.

"Ovo isključivo zahtevamo od Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer od takozvanih reprezentativnih sindikata u Socijalno-ekonomskom savetu (SES) ne očekujemo ništa, budući da se oni ništa ne pitaju i da su od države kroz SES plaćeni statisti za davanje legitimiteta pred Međunarodnom organizacijom rada (MOR) da u Srbiji postoji socijalni dijalog, što je godinama unazad jedna velika laž i obmana.

Što se tiče Unije poslodavaca, ni od njih ne očekujemo ništa, jer njima je uvek malo i oni bi uvek više profita, bez obzira na posledice po radnike koji im prave taj profit.


Nemogućnost da se preživi za sadašnji minimalac se vidi na svakom koraku, pojačava nezadovoljstvo i preti da u narednom periodu nakon otrežnjenja od velike doze predizbornih obećanja o rastu životnog standarda i blagostanja preraste u ozbiljan haos i socijalni bunt, kako radnika tako i penzionera.

Iako je Vlada delimično ograničila cene osnovnih namirnica i zamrzla cene goriva (!?), u trgovinama, mesarama i na pijacama širom Srbije je sve poskupelo, a promena cena na rafovima prodavnica i u režijama je gotovo svakodnevna".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati