Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 05. 2022. 10:32 6

"Zna li Grčić neke tajne kad je tako nedodirljiv?"

Ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović, koja je izjavila da je "poskupljenje struje matematički i finansijski logično" poručujemo da je "logično" i da neko odgovara za sistemsko uništavanje EPS-a u poslednjih deset godina i havarija u TENT-u gde se umesto uglja ložilo "blato", a ne da ceh njihove nesposobnosti i nestručnosti plaćaju siromašni građani, piše u saopštenju sindikata Sloga koje prenosimo u celosti.

Logično je da se građanima Srbije objasni gde nestade onaj silni ugalj, pa se jalovina ložila i trpala u kotlove do tačke pucanja kompletnog elektrosistema u Srbiji, zbog čega smo morali da uvozimo skupu struju, umesto da je i izvozimo kao ranije. Kako je moguće, ministarko, da predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković postavi bivšeg v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića za svog pomoćnika, samo nekoliko dana nakon što je pod pritiskom podneo ostavku, a da to nikome od vas u vlasti ne bode oči.

Zna li Grčić nešto više o vašim poslovima kad je tako nedodirljiv i da li je to rezultat njegove nabavke najsavremenije prislušne opremu kakvu koriste tajne službe za prikupljanje i analizu ličnih podataka, lozinki sa društvenih mreža, prisluškivanje telefona, dekodiranje učitanih podataka, lokatora...

Kada pričate o matematičkoj logici za poskupljenje, ministarko, evo najprostijeg pitanja: šta mi građani u stvari plaćamo kroz konačni obračunski listić EPS-a? Kakve su to stavke: trošak garantovanog snabdevača, naknada za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije, naknada za unapređenje energetske efikasnosti i sl.

To su nameti i naknade kroz račune za struju koji su rezultat vaše nesposobnosti, služe za pljačku naroda, jer samo u Srbiji za nula kilovat sati dobijete račun od skoro 1000 dinara po osnovu takvih nameta.

Zato, nemojte nam prosipati pamet, jer je čista obmana je da struja mora da poskupi zbog porasta cene energenata u svetu. Cena struje koju mi u Srbiji plaćamo je negativni rezultat partijskog upravljanja EPS-om, kadrova sumnjivih diploma i zanimanja, partijskog zapošljavanja i kupovine sigurnih glasova od strane ucenjenih radnika i njihovih porodica.

Ono šta je sigurno, to je da će poskupljenje struje koje vi forsirate dovesti do stampeda cena, inflacije, smanjenja kupovne moći i povećanja broja ekstremno siromašnih u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati