Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

03. 05. 2022. 19:19 8

Zekić: Medijska scena onakva kakvu mediji žele

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je da je "medijska scena u Srbiji baš onakva kakvu mediji žele".

Odgovarajući na pitanje kako komentariše redovni godišnji Indeks slobode medija u svetu, koji su objavili Reporteri bez granica, Zekić je za list "Danas" ocenila da problem sa medijima polako postaje problem interpretacije.

- Tako su danas neki mediji javili da smo se, u odnosu na prošlu godinu, pomerili za 14 mesta unapred, a drugi, da smo najgori u regionu. Plašim se da imamo medijsku scenu baš onakvu kakvu mediji žele. I da neki od njih iskreno žele da bude najgora, ne u regionu, nego na svetu. Ono što je, pak dobro, jeste činjenica da im niko ne brani da tu svoju tezu i dokazuju. Lično, ja bih više volela da se malo više bave samom profesijom, zanatom, sobom, ali ako im je i ovako dobro, ja sam zadovoljna. I čestitam im. Napredak na listi - poručuje Zekić.

U izveštaju Reportera bez granica i po njihovom Svetskom indeksu medijskih sloboda (World Press Freedom Index) za 2022. godinu, Srbija je najlošije rangirana od svih zemalja bivše Jugoslavije, iako se na skali popela za 14 mesta u odnosu na izveštaj iz 2021. godine.

U ovogodišnjem je zauzela 79. poziciju, i nalazi se u kategoriji "problematičnih" zemalja. U regionu Zapadnog Balkana od Srbije je jedino lošije rangirana Albanija, koja se nalazi na 103. mestu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati