Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 04. 2022. 09:47 12

Protiv Vulina i administracije pokrenuti istragu

"Vest da su u zajedničkoj akciji Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Vojne policije uhapšeni pomoćnik vojnog pravobranioca i sudski veštak, koji se sumnjiče da su oštetili Ministarstvo odbrane za 150.000.000 dinara, podsetilo nas je na mnogo veću zloupotrebu i štetu budžetskim sredstvima koju su svesno pričinili administracija i najbliži saradnici tadašnjeg ministra odbrane Aleksandra Vulina", navodi se u saopštenju Vojnog sindikata Srbije, koje prenosimo u celosti.

"Još u decembru 2019. godine, Vojni sindikat Srbije, pozvao je Republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac, da otvori istragu u Ministarstvu odbrane i utvrdi na koji način je po osnovu tužbi za diskriminaciju vojnih rezervista, iz budžeta ispumpano na desetine miliona evra.

Na jednom od sastanaka u Ministarstvu odbrane, VSS je u januaru 2018. na ovaj problem ukazao tadašnjem Vulinovom sekretaru Zoranu Laziću, sa konkretnim predlogom da se veteranima odgovarajućim aktom prizna da su diskriminisani i tako spreči podnošenje na hiljade tužbi po osnovu kojih su za troškove sudskih postupaka sa računa Ministarstva odbrane isplaćivani milioni evra.

Ovo upozorenje i zahtev za sprečavanje štete budžetskim sredstvima, administracija tadašnjeg ministra odbrane Aleksandra Vulina, potpuno je ignorisala i dok novca za topli obrok i naknade zaposlenima u Vojsci Srbije nije bilo, i dok su se plate pripadnicima vojske isplaćivale sa računa Zavoda za zaštitu odojčadi i dece, svojim nesavesnim odnosom prema državnoj kasi, Vulinova administracija nečinjenjem je omogućila da se milioni evra namenjenih vojsci preliju na račune par advokatskih kancelarija i privatnih izvršitelja.

Zato i ovom prilikom pozivamo nadležnog javnog tužioca da po ovom pitanju pokrene istragu i javnosti pokaže i dokaže da izjave državnih zvaničnika o tome da u kriminalu nema zaštićenih, nisu samo prazne priče", zaključuje se u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati