Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 04. 2022. 12:23 32

Nedimoviću, gde su nestali pšenica i kukuruz iz robnih rezervi?

„Pljačkanje robnih rezervi jedna je od najgorih pronevera u državi, a posledica je izostanka kontrole koju je ministarstvo poljoprivrede dužno redovno da sprovodi. Kada smo na Konferenciji za medije ispred Republičke direkcije za robne rezerve pre godinu dana zatražili da se izađe u javnost sa tačnim stanjem u robnim rezervama i tom prilikom poslali zvaničan dopis, ministarstvo i direkcija su ostali i gluvi i nemi, a javnost uskraćena za transparentne podatke. Sada vidimo i zašto“, rekao je potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović.

„Po poslednjim informacijama koje dolaze iz MUP-a, 3 osobe su zloupotrebama i proneverama oštetile direkciju za 304.465.000 dinara. Oni koji trpe pravu štetu su građani i poljoprivrednici Srbije, koji, što je potpuno apsurdno, nemaju nikakav uvid u stanje robnih rezervi.

Podsetio bih odlazećeg ministra Nedimovića da su robne rezerve dobro ove zemlje koje pripada državi i ljudima, a ne bahatim pojedincima koji na muci i znoju ratara nastavljaju da pune svoje džepove.

Zahtevamo hitnu kontrolu silosa koji su ugovorima obavezani za čuvanje žitarica u robnim rezervama. Njihova uloga je višestruko značajna utoliko što između ostalog, imaju funkciju ublažavanja cenovnih udara i smirivanja tržišta.

Takođe, zahtevamo od Republičke direkcije za robne rezerve da u što kraćem roku izađe u javnost sa tačnim podacima o stanju i količinama raspoloživih dobara. Proizvodnja hrane je jedan od najvećih razvojnih potencijala naše zemlje i ni jedna vlast niti pojedinac ne sme više nekažnjeno da zloupotrebljava ove resurse“, zaključio je Bulatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati