Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 04. 2022. 12:32 51

Šapićev ministar opet napao žene: Brutalno mu odgovorili

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović izneo je na društvenoj mreži Tviter mišljenje o ženama i beloj kugi i svu krivicu za prirodni priraštaj u Srbiji svalio na žene.

"Razmislite o ovome bar jedan minut. Danas žena u Srbiji prvi put rađa u 30-oj godini. U kojoj godini će prvi put rađati 2050. godine? Da li smo svesni koliko je jezivo teška situacija u kojoj se kao narod nalazimo? Ostalo nam je malo vremena do linije iza koje nema povratka", napisao je na Tviteru.

Ubrzo su se nizali komentari ispod ministrove objave.

"Dragi Ratko, evo ja sa 42 god ni ne pomisljam da rađam. Još manje me zanima mišljenje drugih na temu mog života. Pozdrav", napisala je Aleksandra.

"Poštovani Ratko, razmislila sam. I znate šta?! Neka rađaju ako i kad god žele, nisu dužne nikome da polažu račine i da se pravdaju! Razmislite o tome! Lep pozdrav", poručila je Milana.

"Prvo, linija bez povratka je pređena odavno. Nemate mehanizme ni da žene požele da rađaju - uslovi u porodilištima, zdravstvena zaštita trudnica je katastrofa. Žene u tom periodu su tretirane kao stoka od celog sistema. Posao - nema šta novo da vam kažem. Obrazovanje - sistem otimanja", poručila je druga korisnica Tvitera

"Sa dužnim poštovanjem, Vi ste sramota. Prvo sam rodila u 33. a treće u 39. Razmislite Vi bar minut o svom konstantnom omalovažavanju žena", samo je još jedan od komentara.

"Zašto opet odgovornost samo na ženama? Sa kime da rađaju decu kad masa njih duva, šmrče, pije i nakon što prevale 4 banke", stoji u odgovoru Duške.

"Za jednog intelektualca, koji je pretendovao da bude savetnik budućeg predsednika države za kulturu, prilično nekulturan komentar, obojen razočarenjem zbog političkog neuspeha! Upravo Vi ste trebali da osudite "nerazumevanje" poente tvita u kome se ne osuđuju žene, već društvo", ogorčen je Radivoj.

"Obožavam taj šovinistički stav "žena mora, a muškarac kad može". Ko li ih je tako vaspitao?!", napisala je Slavica.

"Pre 28 godina porodila sam se sa 36 i u čemu je problem za ove danas da to urade sa 30? A za 28 će onda u 26? U čemu je problem? Pusti ti žene, gledaj svoj život!", napisala je Goca.

Dragana je postavila ključno pitanje: "Ratko, sa koliko si ti godina ostao trudan?"

Inače, mišljenje o ženama i njhovim matericama Ratko Dmitrović iznosi odavno. Naime, pre par godina je na TV Prva rekao: "Žene su doživele potpunu slobodu. Da bude akademik, najbolji matematičar, ekonomista, da se ostvari na svakom polju. Šta mi toj ženi, mi muškarci, mi društvo, država, treba da damo da bi ona donela odluku da rodi treće dete", izjavio je, između ostalog, tada Dmitrović.

Već na početku svog ministarskog mandata jasno je pokazao kakav stav ima prema ženama. Tako je u martu 2019. godine tvitnuo: "Zbog čega među feministkinjama i "borkinjama" za ljudska prava nema nijedne izrazito lepe žene".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 51

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati