Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 04. 2022. 12:47 0

Ministarstvo odbrane: Vojni sinkat radi protiv interesa države i vojske

Sve odluke koje je državno rukovodstvo tokom prethodnih godina donelo u vezi sa procesom opremanja i osavremenjavanja sistema odbrane zasnovane su na temeljnim analizama i stručnim procenama nadležnih organa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Svaki od borbenih sistema koji su u proteklom periodu ušli, kao i oni koji će tek ući u Vojsku Srbije, izabrani su na osnovu iskazanih zahteva najkompetentnijih starešina Generalštaba i prema svojim karakteristikama usklađeni sa potrebama odbrane naše zemlje. Jedan od najvažnijih parametara koji se, prilikom izbora nekog novog borbenog sistema, uzima u obzir jeste kadrovski i stručni potencijal vojske da ga adekvatno upotrebljava i održava - navodi se u reakciji ministarstva odbrane povodom saopštenja Vojnog sindikata Srbije.


Reakciju prenosimo u celosti:

Stoga najnovije saopštenje Vojnog sindikata Srbije u kome se iznova potencira navodni nedostatak ljudi da "opslužuju i održavaju sve što vojska već poseduje od naoružanja", ocenjujemo kao najobičniju besmislicu. Stručnog i obučenog kadra u Vojsci Srbije ima dovoljno, a proces obuke i usavršavanja je neprekidan. Priliv ljudstva u Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije tokom 2021. godine je bio znatno veći od odliva i taj trend je nastavljen i u ovoj godini.

U oblandu navodne brige za sistem odbrane, VSS već dugo, ali nevešto umotava frustraciju zbog nabavki savremenih borbenih sistema za Vojsku Srbije. Po tome će, verovatno, ući u neslavnu istoriju vojnog sindikalnog delovanja kao jedan od retkih sindikata koji direktno deluje protiv interesa države i njene oružane sile. Gotovo da ne postoji sredstvo koje je osnažilo našu Vojsku u prethodnom periodu da VSS povodom toga nije izašao u javnost sa nekim "ali".

Istupi rukovodstva Vojnog sindikata Srbije po pravilu, a tako je i ovoga puta, sadrže dva nezaobilazna elementa. Prvi je politikanstvo, a drugi manjak znanja i stručnih kompetencija. Neretko se to zamešateljstvo začini nekakvom poluinformacijom, iz samo njima znanih opskurnih izvora, pa se u nedostatku ideja za bavljenje nekim konstruktivnim poslom, pišu saopštenja kojima se obmanjuje javnost i blati Vojska i njeno rukovodstvo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati