Društvo i ekonomija

Marija Gajić

27. 03. 2022. 17:37 15

Novaka Nedića i SNS nije briga za našu decu

Da su Vučić i njegovi podanici bahati, bezobzirni, bez trunke milosti u svemu što rade nebrojeno puta su dokazali. Ali da će njihova bahatost otići toliko predaleko, do te mere da pojedinci bukvalno ugrožavaju deci život, za to zaista ne postoje reči. O čemu se radi? Pre nekoliko dana nam se javila zabrinuta majka dvoje dece koja počinje svoju priču...

- Verujte, od 2012. godine većina roditelja, baka i deka čija deca idu u OŠ "Jelena Ćetković" u srcu Zvezdare žive svakodnevno u paklu. Naime, na samom ćošku škole živi visoki funkcioner SNS-a Novak Nedić. To je kuća njegovog oca i pre 2012. sve je bilo u redu. Međutim, poslednjih 10 godina ja sam svakodnevno u strahu, jer dotičnog "čuva" armija ljudi. Pet automobila sa uključenim motorima je svakodnevno parkirano na samom trotoaru kojim deca treba da stignu u školu. Preko puta njih su parkirana dva luksuzna džipa, sa takođe vozačima i obezbeđenjem unutra.
Nekoliko puta smo ih mi roditelji zamolili da se negde pomere jer deca zaista nemaju drugi put do škole. Međutim, oni nas samo odgledaju i okrenu glavu. Prijavljivalji smo ih i policiji, oni nas prebacivali na komunalce, ovi opet na policiju... Zaista smo nemoćni i u velikom strahu za našu decu koja moraju sredinom ulice da idu do škole, jer drugi način ne postoji. Ne znamo kome bi se više obratili.... - završava priču naša sagovornica.
Otišli smo na pomenutu adresu i uverili se da je zaista tako kao što priča nesrećna majka. U velelepnoj kući živi Novak Nedić, čija je kuća vlasništvo njegovog oca Vojislava Nedića. On je bio predsednik Advokatske komore Beograd, a 2010. godine je lično Aleksandar Vučić obelodanio pristup njegovoj stranci. Bio je i član uprave FK Partizan.

Tada su se i Novaku otvorila sva vrata, prvo u upravi Partizana u kojoj postaje član Upravnog odbora, a zatim i u Vladi Srbije. Da li slučajno ili ne, njegov dolazak u Parizan se poklapa sa periodom kada je navijačka grupa Janjičari, koju je predvodio osuđeni krimanalac Aleksandar Stanković, poznatiji pod nadimkom Sale Mutavi, nasilno preuzela tribine. Sale Mutavi je u međuvremenu ubijen, a bivši potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić izjavio da iza te navijačke grupe stoji upravo Novak Nedić.

Nakon svega, svedoci smo svakodnevnih laži, afera, korupcije, ali smo nemoćni da bilo šta uradimo. Nemoćni smo pre svega da zaštitimo sopstvenu decu. Kako ćemo zaštiti sebe same? Da li želimo da i dalje budemo taoci Vučića i njegovih klonova ili želimo novu, drugačiju i bolju Srbiju?

Vreme je da preduzmemo nešto i stanemo na put decenijskoj tiraniji Vučića. Jedino u čemu, pa i ova nemoćna majka, vidi bolje sutra su predstojeći izbori na kojima se može stati na put pomahnitaloj bandi...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati