Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

20. 01. 2022. 14:31 5

Kilogram sira 670 dinara?!

Prve nedelje u godini kilogram svinjskog mesa u prodavnicama u Srbiji koštao je od 420 dinara u Vranju do 620 dinara u Subotici i Sremskoj Mitrovici, objavio je Republički zavod za statistiku.

Kilogram juneće rozbratne se u Užicu i Valjevu prodavao početkom godine po ceni od 640 dinara, dok je u Beogradu bio čak 860 dinara.

Cena svežeg pilećeg mesa je na rafovima prodavnica imala manje oscilacije, te se kilogram prodavao u Valjevu za 220 dinara, u većini gradova cena mu je bila 300 dinara. Kilogram svežeg šarana je koštao prve nedelje januara od 380 u Vranju do 500 dinara, koliko je bio u Smederevu, Zrenjaninu, Kraljevu.

Domaći sir se u prodavnicama u Kraljevu prodavao za 270 dinara, dok mu je cena u Nišu bila čak 670 dinara, pokazala je analiza RZS, dok je kilogram kajmaka koštao od 700 dinara u Novom Pazaru i Sremskoj Mitrovici do čak 1.500 dinara koliko je za njega trebalo izdvojiti u Zrenjaninu.

Krompir je prvih dana januara bio najskuplji na beogradskim pijacama, gde je dostizao cenu od 100 dinara, u prodavnicama je u svim gradovima Srbije koštao zmeđu 70 i 90 dinara.

I dok je cena slatkog kupusa bila u proseku nekih 70 dinara i u prodavnicama, ali i na pijacama, crni luk je duplo više koštao na nekim pijačnim tezgama.

Cena za kilogram crnog luka je u prodavnicama bila od 40 do 50 dinara, dok je na pijacama u Beogradu ona bila i do 80 dinara, baš kao i u Kragujevcu i Kraljevu.

Kilogram limuna je varirao od 80 do 120 dinara u prodavnicama, dok mu je na pijacama cena išla i do 150 dinara, koliko je bio u Zaječaru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati