Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 01. 2022. 10:46 2

"Deportujmo Rio Tinto iz Srbije u četvrtak"

Nakon jučerašnjeg napada na konferenciji za štampu ispred Narodne Skupštine, kao i činjenici da nije reagovalo Skupštinsko obezbeđenje, a da se i policija sklonila, iako je konferencija uredno prijavljena, ne postoje elementarni uslovi za skupljanje narodne inicijative - navode iz Kreni-promeni.

- Ne želimo da ni jedan student, devojka, volonter, kao i bilo koji građanin doživi napade kojima je bila izložena studentkinja Kristina kada je trebala da govori na konferenciji za štampu. 

Vladi Republike Srbije i predsedniku Republike su predati zahtevi, ali i skoro 300.000 potpisa sa online peticije, imamo dva jasna zahteva. Prvi je ukidanje prostornog plana. Drugi je zabrana iskopavanja litijuma i bora na minimum 20 godina.

Odbijamo najavu predsednika o nekakvom moratorijumu od godinu dana. Cilj toga je da se završe izbori. Vlast mora konkretno pravno valjano rešiti ovaj problem. Imamo naredni korak koji ćemo objaviti na samom protestu.

Svim vernicima koji taj dan slave Sv. Jovana, želimo srećnu slavu i pozivamo ih da nam se nakon porodične proslove pridruže. Deportujmo Rio Tinto iz Srbije - četvrtak 20. januara u 19 h - kažu iz Kreni-promeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati