Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Insajder ]

19. 01. 2022. 11:13 17

GDE STE BILI GODINAMA? Ministarstvo podnelo krivične prijave protiv Grčića

Ministarstvo energetike podnelo je krivične prijave protiv Milorada Grčića, zbog vršenja dužnosti direktora EPS, iako mu je po zakonu istekao mandat, kao i zbog obmanjivanja javnosti i vrha države o situaciji u energetskom sektoru, izjavila je za Insajder državna sekretarka pomenutog ministarstva Jovanka Atanacković.

Miloradu Grčiću je mandat v.d. direktora EPS istekao pre pet godina, a nakon više havarija u Obrenovcu i Kolubari tek prošle nedelje je nateran da zvanično podnese ostavku!

I tako se Ministarstvo na čijem je čelu Zorana Mihajlović setilo da bi neko trebalo krivično da odgovara za sve što se dešavalo u EPS-u u poslednje vreme...

Državna sekretarka Jovanka Atanacković je rekla i da ne zna šta je unutrašnja kontrola EPS-a i zašto, ukoliko postoji, nije reagovala ranije i obavestila javnost da kopovi nisu spremni za zimsku sezonu. Takođe, naglasila je kako je unutrašnja kontrola EPS-a zaključila u izveštaju, u koji je Insajder imao uvid, da se kolaps u termoelektrani "Nikola Tesla" desio zbog sabotaže.

Na osnovu tog izveštaja podnete su dve krivične prijave, i to protiv radnika, ali je državna sekretarka mišljenja da su za incident u TENT-u optuženi zaposleni da bi se rukovodstvo aboliralo.

- Zaposleni su radili svoj posao, rudari su lopatama vadili blato iz kotlova i spasili sistem. Rukovodstvo je loše radilo.

Na pitanje o odgovornosti Ministarstva energetike za nekoliko uzastopnih havarija, Atanacković je navela da je Ministarstvo proteklih godinu dana radilo svoj posao i postavljalo pitanja.

- Nije posao Ministarstva da loži kotlove, da ide da kopa ugalj i da proverava kvalitet. Tačno se zna šta radi Ministarstvo. Mi vodimo računa o energetskoj bezbednosti i stabilnosti ove zemlje. Zato smo još u aprilu organizovali radnu grupu za sigurnost snabdevanja, gde smo od početka proveravali svaki izveštaj. Vi ne možete u startu znati da vas direktor laže - dodala je ona.

Možda ne može da se zna kad neko laže, ali se odmah vidi da li je neko stručan i sposoban. Vladi Srbije i naprednjačkom lideru Aleksandru Vučiću za Grčića je trebalo pola decenije...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati