Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

17. 01. 2022. 15:05 19

Brnabić: Ne mora Rio Tinto da bude u Srbiji

Vlada Srbije uskoro će doneti odluku da se poništi Uredba kojom je u republički prostorni plan unet projekat "Rio Tinto", izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić

Imamo još neke konsultacije sa predsednikom, izjavila je Brnabić novinarima u Novom Sadu na uručenju ključeva stanova pripadnicima snaga bezbednosti, ali nije htela da precizira kada će odluka biti doneta.

Ne treba da imamo problem, mi ih nismo doveli u Srbiju, ništa im nismo dali, nemamo nikakav ugovor sa „Rio Tintom“, rekla je Brnabić i ponovila da protesti protiv Rio Tinta imaju politički karater i nikakve veze sa zaštitom životne sredine.

Ona je naglasila da sa zaštitom životne sredine ima veze izgradnja kanalizacione mreže u novosadskom naselju Kisač, koje je posetila ranije danas.

Što se mene tiče, ne mora "Rio Tinto" da bude u Srbiji, rekla je Brnabić i ponovila da se odluka može očekivati uskoro, ali nije htela na pitanje novinara da precizira koliko skoro.

Premijerka je ocenila da je u nedelju održanim referendumom urađena "velika stvar", iako su pojedini pokazali licemerje time što su pozivali da se glasa protiv.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati