Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 01. 2022. 19:26 5

Vesić ukanalio Vučića (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izgleda imaju različita viđenja kada je u pitanju snaga naše države. Dok se Vučić stalno hvali kako je Srbija najmoćnija zemlja regiona, kako smo ekonomski tigar i da je naša privreda toliko ojačala te nam zavide i razvijene evropske zemlje, Vesić smatra da nismo baš toliko moćni.


- Sramna deportacija Novaka Đokovića iz Australije poruka je svim našim sunarodnicima da nisu dobrodošli u ovu zemlju. Da Novak ima pasoš neke moćnije i veće zemlje ovakvo maltretiranje i šikaniranje ne bi doživeo. Tako da njegovo proterivanje nema nikave veze sa zaštitom javnog zdravlja već sa iživljavanjem jedne vlade nad pripadnikom malog i ponosnog naroda - napisao je Vesić na Instagramu, pa dodao:

- Verujem da naši državljani treba da razmisli da li da putuju u Australiju zbog rasizma tamošnje vlade prema Srbima. Australijanci, kako sportisti koji će u martu učestvovati na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, tako i turisti, dobrodošli su u Srbiju. Mi nismo fašisti kao Morison i Houk. Napred, Nole - glasila je poruka večitog zamenika gradonačelnika. 


Vesić je ovom svojom izjavom, slučajno ili namerno, priznao ono što zna gotovo svaki građanin naše zemlje - da Srbija, nažalost, nije ni ekonomski tigar, niti bilo kakva sila, kako nam aktuelni režim neprestano predstavlja. To se videlo i kada je u pitanju slučaj Novaka Đokovića, jer u Australiji naša zemlja nema ambasadora, a kamoli bilo kakav politički uticaj koji bi mogao da pomogne Đokoviću tokom situacije u kojoj se našao.

Ali zato s druge strane, Aleksandar Vučić se maksimalno potrudio da javnosti predstavi kako će učiniti sve ne bi li svojim "uticajem" pomogao Đokoviću, a koliko mu je pomogao, svedoči činjenica da je najbolji teniser sveta na kraju deportovan iz Australije.


Ostaje da se vidi kako će predsednik reagovati na ovu nespretnu izjavu Gorana Vesića, kojom je indirektno "udario" na Vučića. Jer ako nešto Vučić ne podnosi, to je kada neko ima drugačije viđenje od njega, ma koliko bilo istinito. Moguće da je Vesić namerno potkačio Vučića, jer se spremaju izbori, a njegova pozicija nezvaničnog prvog čoveka Beograda je na klimavim nogama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati