Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 01. 2022. 10:24 34

Blam nas je šta rade jedni drugima u SNS

Kolaps elektroenergetskog sistema u Srbiji razotkrio je duboke pukotine unutar naprednjačkog klana, što je dovelo do sukoba čelnih perjanica SNS, koji je otišao toliko da su počela i vređanja na osnovu fizičkog izgleda. Glavni protagonisti su Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, protiv koje su združeno nastupili Milorad Grčić, doskorašnji direktor EPS, i Vladimir Đukanović, narodni poslanik i advokat prvooptuženog u aferi "Jovanjica", Predraga Koluvije.

Svima je odavno jasno da je SNS najobičniji konglomerat pojedinaca koje ne ujedinjuju nikakve ideološke vrednosti, već gola želja za vlašću. To je pokazao i sukob koji se danima vodi posle sloma elektroenergetskog sistema u kojem pljušte međusobne optužbe i vređanja između Zorane Mihajlović, Vladimira Đukanovića i Milorada Grčića.

- Da ima obraza, kao što nema, prva bi podnela ostavku jer je najodgovornija za sve što se u TENT dogodilo. Sramno je i što Ana Brnabić nije predložila njenu smenu u Skupštini Srbije. Njena izjava je najogavnije licemerje - napisao je Vladimir Đukanović na Tviteru, nakon prve havarije u TENT-u, a reagujući na izjavu Mihajlovićke da je za nju "Grčić već sklonjen".

Najverniji sluga Aleksandra Vučića se oglasio i nakon požara na površinskom kopu Tamnava - Zapadno polje u kojem je izgoreo bager vredan 20 miliona evra, kupljen pre pet godina.

- Hoće li tužilaštvo uhapsiti nekog za učestale havarije u Kolubari? Ima li neke istrage? Hoće li ministarka podneti ostavku ili Vlada da zatraži njeno razrešenje? Gde se izgubila reč "odgovornost"? Ubeđen sam da su havarije namerno izazvane, voleo bih da nisam u pravu - oglasio se Đukanović na Tviteru.

Ogorčen i besan što mora da podnese ostavku i ponese odgovornost za kolaps, Milorad Grčić piše sitno pismo Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić u kojem ih "dobronamerno" savetuje i upozorava na Zoranu Mihajlović.

- Ukoliko gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast. Gospođa Mihajlović radeći za svoje mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor, koji je srce naše države - rekao je Grčić.

Na sve te napade i optužbe Zorana Mihajlović je odgovorila objavom na Instagram "storiju".

- Đuka, Mića... Mora da sam negde debelo zgrešila kad se samo ovakvi likovi lepe za mene - prokomentarisala je Zorana, aludirajući na fizički izgled Đukanovića i Grčića.

Usledio je odgovor Đuke na Tviteru koji je uzvratio istom merom.

- Zoka... Mora da smo negde debelo zgrešili kada je u Srbiji ovo ministar - uzvratio je Koluvijin advokat postavivši sliku Zorane Mihajlović pre estetskih intervencija.

Blago Srbiji sa svima njima, i šta smo zgrešili kada takvi odlučuju o našim sudbinama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 34

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati