Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 01. 2022. 12:23 4

"Opasno targetiranje na Televiziji Pink"

Koalicija za slobodu medija izražava veliku zabrinutost zbog emitovanja pogromaškog pamfleta "Meta porodica" na Televiziji Pink, i poziva nadležneorgane i tela da zaštite etiketirane novinare, političare i javne ličnosti, ali i javnost od opasnih manipulacija i laži kojima obiluje sporni televizijski prilog.

-Televizija Pink je u nedelju uveče u svojoj centralnoj informativnojemisiji "Nacionalni dnevnik" emitovala dvadesetominutni kvazi-dokumentarni film "Meta porodica", u kom se mnoge javne ličnosti, a među njima mnogi nezavisni novinari, optužuju da u saradnji sa kriminalcima i stranim obaveštajnim službama organizuju likvidaciju Aleksandra Vučića i njegove porodice.Sugerisanjem da ugrožavaju bezbednost i prizivaju atentat na članove porodice Vučić, ponovo se crta meta na čelo profesionalnim novinarima, a posebno najviše označenim u toj svojevrsnoj "tv-poternici" emitovanoj na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću - Stevanu Dojčinoviću, Branku Čečenu, Slobodanu Georgievu i Zoranu Kesiću.

Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Republičko javnotužilaštvo da se oglase povodom tvrdnji da novinari ugrožavaju najviše predstavnike Republike Srbije. Bez jasne reakcije ovih institucija samo bi se nastavljala kampanja protiv profesionalnih novinara i institucije bi na ovaj način učestvovale u tim napadima.Koalicija za slobodu medija pruža podršku kolegama i poziva građane i građanke, kao i druge organizacije i institucije da osude bestijalan i opasan napad na naše kolege i druge javne ličnosti.

Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija "Lokal Pres" i Slavko Ćuruvija Fondacija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati