Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 01. 2022. 14:35 48

Direktor "Beo elektrane" umislio da je patrijarh

Direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta umislio je da je patrijarh ili drugi crkveni velikodostojnik, pa objavio "Božićnu poslanicu". Poslanice se upućuju vernicima na velike praznike, ali od strane sveštenika koji imaju visoke crkvene činove, poput patrijarha ili episkopa, a nikako od strane svetovnih lica kao što je direktor Beogradskih elektrana.

Rade Basta, direktor JKP "Beogradske elektrane", poručio je u "Božićnoj poslanici" da Srbi sa Kosova i Metohije i drugi prognani, "pobeđuju svoje progonitelje", one koji misle da do svog cilja mogu stići nanoseći poraz drugima, i pozvao kosovske Srbe da "izdrže do kraja", objavljeno je na sajtu JKP "Beogradske elektrane".

- Duboko verujemo da će doći vreme kada će se nasilnici postideti. Molimo se i za neprijatelje naše da uvide da činjenje zla ne može doneti dobro nikome. Neka znaju da će, posle svih poraza kojima ponižavaju druge, na kraju sami sebe poraziti beznađem - poručio je Basta.

Nejasno je kako je Basta uopšte pomislio da je prikladno da kao direktor Beogradskih elektrana upućuje Božićnu poslanicu građanima, kao ni to u kom svojstvu se on obraća Srbima sa Kosova i Metohije.

Odavno je poznato da direktori javnih preduzeća misle za sebe da su Bogom dani, ali Basta je otišao korak dalje pa je umislio da je prvi među jednakima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 48

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati