Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

05. 01. 2022. 14:39 11

Mićo neće iz EPS-a: Protura SNS kadrove

Odlazeći direktor EPS-a Milorad Grčić je prema saznanjima N1, u poslednjim danima prošle godine, tačnije 30. decembra, pokušao da iz preduzeća privredno društvo Pro Tent d. o. o. zaposli oko 100 radnika u pogon Tent B, ogranak termoelektrane “Nikola Tesla”, od kojih je i zaposlena polovina radnika.

Zaposleni su kadrovi sa liste SNS, odnosno oni bliski vladajućoj stranci, dok je druga polovina za sada ostala bez takvog angažmana, navode izvori N1.

Mićo, kako mu Vučić tepa, i dalje je formalno na mestu v.d. direktora EPS-a iako je sve operativne poslove u ovom trenutku preuzeo aktuelni izvršni direktor za proizvodnju energije Miroslav Tomašević, saznaje N1 iz nekoliko izvora u tom javnom preduzeću. Tomašević se i u medijima pominje kao sledeći direktor EPS-a.

N1 saznaje da se, i pored svih obećanja i uveravanja nadležnih, da će rad u blokovima B1 i B2 u TENT-u biti normalizovan, to nije desilo i gotovo deset dana kasnije.

Blok B1 u kom je 26. decembra izbio požar na gorioniku mazutnog sistema, i dalje nije u pogonu iako je i iz EPS-a, i iz Ministarstva energetike uveravano da će kvar biti otklonjen za dva dana.

Blok B2 u kome se 27. decembra desila havarija izazvana oštećenjem mlinskog kola, i dalje radi kapacitetom ispod tehničkog minimuma, iako su i tada odgovorni obećavali da će blok proraditi sledećeg dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati