Društvo i ekonomija

Direktno.rs

04. 01. 2022. 10:25 14

Vučićeva "medijsko" - Pink - rijaliti Srbija

Tek što je započela 2022, već je donela plodove Vučićeve idiotizacije srpske javnosti i javnog mnjenja, što se najbolje vidi po tri događaja koji su obeležili sam početak godine - policajci koji pevaju o zločinu u Srebrenici, seks uživo na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, potraga za nestalim Splićaninom.

U maju ove godine navršiće se 10 godina otkako je Aleksandar Vućić uzurpirao sve institucije, oteo državu od naroda i privatizovao je za lične i stranačke potrebe. Gorki plodovi njegove politike skupljaju se iz godine u godinu, a pristojan svet ne može da veruje kako se Srbija pretvorila u jedan veliki rijaliti program u kom je sve obrnuto od onoga što bi u stvarnosti trebalo da jeste.

Zamislite, rodi vam se dete, a vi zapevate o ubijanju i klanju pripadnika drugog naroda, a pritom još i nosite policijsku uniformu koja vas obavezuje da štitite sve građane bez obzira na poreklo, boju kože, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Umesto da smiruje nacionalne strasti, 10 godina Vučić ih perfidno potpiruje uz pomoć svoje medijske mašinerije.

Umesto budućnosti, Vučić nudi ojađenom i opljačkanom narodu prošlost, naravno, u njegovoj verziji i viziji te prošlosti, kao anesteziju za sumornu sadašnjost. Onda i ne treba da čudi što nam pripadnici reda i zakona veličaju zločin kojeg treba svi da se stidimo.

No, da bi zaboravili kako oni koji treba da nas čuvaju su spremni da nasrnu na nas ako im se ne dopadne naša nacionalna pripadnost, tu je laka i jeftina zabava na omiljenoj Vučićevoj TV Pink, gde možemo uživo gledati scene seksa učesnika rijaliti programa. "Hleba i igara", govorili su u Starom Rimu, a Vučić pridodaje tu i seks, kao najbolji način da se zaboravi na brojne afere koje drmaju državu.

I nikom ništa, svi ćute, svi se proglašavaju nenadležnim, svi su oguglali i navikli se, kao da je to nešto sasvim normalno i da se samo po sebi podrazumeva. Vučić je uspeo da efikasno lobotomizira javnost, koja više i ne reaguje na očigledne primere razvrata.

Vučićevi mediji su čak i od potrage za nestalim Splićaninom uspeli da naprave šou. Ni trunke poštovanja, ni pijeteta, prema porodici nestalog mladića. Licitiranjem verzijama nestanka, navodnim video snimcima, nagađanjima i rekla-kazala pričama, samo se nanosi šteta istrazi, ali ko još za to mari u rijaliti Srbiji.

Važno je da je Vučić imao priliku da kaže nešto i tim povodom medijima, te tako ubere još poneki politički poen. Život u Srbiji je odavno postao jeftin i za njene građane, a kamoli za tamo nekog Splićanina, kojeg bi Vučićevi raspevani policajci kao u Vukovaru, po kratkom postupku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati