Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 01. 2022. 14:30 10

Odgovor Zorana Đorđevića na tekst "A Tomi Moni od "Pošte" 1,2 miliona za hotel"

Zoran Đorđević v. d. direktor Pošte Srbije reagovao je na tekst "A Tomi Moni od Pošte 1,2 miliona za hotel" i našoj redakciji poslao odgovor, nakon što smo preneli tvit Borka Stefanovića, zamenika predsednika Stranke slobode i pravde.

Bivši ministar Zoran Đorđević nije demantovao informaciju da će radnici "Pošte" biti na obuci u hotelu "Mona" koji je u vlasništvu porodice Tomislava Momirovića, ali je imao nekoliko "dobronamernih saveta" za redakciju portala Direktno.rs.

- U cilju istinitog informisanja javnosti, ističem da je u pomenutom članku izneta još jedna neistina - o tome kako je ministar Tomislav Momirović, odnosno hotel "Mona", citiramo: "Dobio od svog stranačkog kolege, čuvenog SNS šofera i direktora "Pošte Srbije" Zorana Đorđevića 1,2 miliona dinara za svoj hotel“ - potkrepljujući to svoje "otkriće" i dokumentom - Odlukom o dodeli ugovora, koji je, inače, javno dostupan i javno objavljen dokument na interenet stranici "Pošte Srbije".

- Ono osnovno što se iz tog dokumenta vrlo transparentno vidi jeste da je "Pošta Srbije", u skladu sa Statutom i na način koji je predviđen i regulisan Zakonom o javnim nabavkama, sprovela postupak nabavke društvenih i drugih posebnih usluga, u ovom slučaju organizacije obuke za zaposlene. Dakle, nikakve tajne, niti zakonima protivne radnje tu nema, o čemu svedoči i javna dostupnost svih dokumenata sa tim u vezi. Takođe, nije razumljivo da nekome smeta to što će se radnici "Pošte Srbije" stručno usavršavati i dobiti nove uniforme. Takođe, suprotno onome što je dalje napisano u vašem tekstu, činjenice su da su plate zaposlenih porasle i da će dodatno porasti u narednom periodu, da Preduzeće posluje pozitivno i da beleži rast dobiti iz meseca u mesec, kao i da je Preduzeće unapredilo poslovanje u mnogim sferama - piše u Đorđevićevom odgovoru.

On je dodao da ga "dodatno iznenađuje da medij koji sebe pozicionira kao objektivan i nezavisan", a bez prethodne provere objavljuje neistinite informacije "kojima se narušava lični i poslovni ugled pojedinca".

- Ističem da nikada nisam bio ničiji vozač, iako profesiju vozača izuzetno poštujem. Za kraj i jedna dobronamerna opaska. Termin, pojam - finansista - možete naći u "Rečniku srpsko-hrvatskog književnog jezika, izdanje "Matice srpske", iz 1976. godine, na strani 672. Označava osobu koja se bavi finansijama - zaključio je bivši ministar, koji se u maju 2018. godine proslavio terminom "finansista".

- Taj pojam je proširen i dopunjen izmenama u pravopisu („Rečnik srpskog jezika“, izdanje „Matice srpske“, 2018.godine), uvođenjem i pojma - finansijer, u smislu - onaj koji je stručan za vođenje finansijskih poslova, stručnjak za finansije, onaj koji finansira nešto. Oba pojma su u upotrebi u mnogobrojnim udžbenicima, naročito onim iz predmeta Finansije i Finansijski menadžment - poručio je Zoran Đorđević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati