Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 12. 2021. 16:14 18

Nije šala: Sandra "Jelka" glavna i za nuklearnu bezbednost

Verovali ili ne, Aleksandar Vučić je preko Vlade Srbije nagradio svoju pulenku, Sandru Božić, mestom člana Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, kojim predsedava ministarka kulture Maja Gojković.

- Imenuje se Sandra Božić za člana Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, na pet godina - stoji u Rešenju Vlade Srbije od 23. decembra. 

"Čelična lejdi" kako su je proglasili mediji pod kontrolom režima, ovim je nagrađena za svoju bahatost, besprizornost i agresivnost u javnim nastupima, gde ne bira sredstva u borbi sa političkim protivnicima Aleksandra Vučića. 

Ova bivša koleginica članova Belivukovog kriminalnog klana iz pančevačke "Higijene", koja je svoju ćerku uhlebila u Kulturnom centru Smedereva, ipak će ostati upamćena po hit izjavi da Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, poseduje stan od 1 hektara.

Kao predsednica Odbora za kulturu Narodne skupštine služi se najprimitivnijim uličarskim rečnikom. Bivšeg predsednika Pokreta slobodnih građana, glumca Sergeja Trifunovića nazvala je bolesnikom i napisala da "bolesnika treba staviti u kontrolisanu sredinu kako ne bi napravio veću štetu od običog lajanja zarad jedne crte". Potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić naziva "tajkunskom narikačom", a predsednika ove stranke Dragana Đilasa "đubre tajkunsko".

Božić se nalazi i u Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja (član) i Odboru za kontrolu službi bezbednosti (zamenik člana). Član je Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje. Predsednik je parlamentarne grupe prijateljstva sa Velikom Britanijom, dok je član u grupama prijateljstva sa Irskom, Kinom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Italijom, Japanom, Rusijom, Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkom, Marokom, Turskom, Francuskom, Švedskom i Španijom.

Pre neki dan Božić je dobila i nadimak "Jelka" jer je svoju do plafona visoku jelku ukrasila cvećem, kao i zlatnim i crvenim kuglama, a ništa od toga ne bi bilo neobično da se nije odlučila za haljinu koja je bukvalno kamuflira u jelku. Moguće da je Sandra na vreme shvatila koliko je vlast SNS-u uzdrmana, pa je odlučila da se "sakrije".

Ovim je Srbija dobila još jednog nuklearnog naprednjačkog stručnjaka, pored Maje Gojković koja je 2017. godine, imenovana za predsednika Odbora Direktorata. Tako da, ako se bude, prema najavama Vučića, gradila nuklearna elektrana u Srbiji, možemo da računamo da smo pored Božićeve i Gojkovićeve bezbedni.

Pored Maje Gojković kao predsednika, u Odboru se nalaze i: dr Vladimir Udovičić, viši naučni saradnik u Institutu za fiziku; prof. dr Milan Janić, profesor iz Bora; Svetlana Sekulić, savetnik u Odeljenju za upravljanje projektima u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i prof. dr Branko Markoski, doktor tehničkih nauka. 

Podsetimo, u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije radila je i nekadašnja voditeljka Pinka, Snežana Dakić, i bila je zadužena za PR aktivnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati