Društvo i ekonomija

[ Izvor: Ucentar ]

24. 12. 2021. 11:08 6

Protest u Batočini zbog vređanja novinara (VIDEO)

Opozicioni odbornici u opštini Batočina, kojih ima 14 od ukupno 29, najavili su da će 5. januara 2022. godine održati skup podrške novinaru Milanu Nikiću i pozvati sve novinare i građane RS, kao i nadležne institucije da podrže ovaj skup.

U proglasu se kaže „da je većina medija u Srbiji osudila napad i vređanje novinara N1 Milana Nikića iz Kragujevca, koji su se dogodili na sednici SO Batočina pre tri dana“

- Navedena udruženja novinara su pozvala Predsednika Opštine Zdravka Mladenovića i odbornike SNS, SPS i JS da se javno izvinu novinaru. Oni ne samo da se nisu izvinili novinaru, nego je bahati SNS Predsednik Opštine Batočina na svom tviter nalogu izjavio da mu je žao što nije bolje počastio novinara koji LAŽE. Znači on u svom obraćanju javnosti nastavlja da vređa novinara, nije čak ni pomislio da se javno izvini za uvrede i napad. U konkretnom slučaju kolege novinari treba da postave pitanje na pres konferenciji Aleksandru Vučiću zašto toleriše svoje predsednike Opština koji sa svojim odbornicima napadaju i vređaju novinare - kažu organizatori skupa.

Tim povodom se oglasio i predsednik opštine, Zdravko Mladenović, putem društvenih mreža. Njegovo obraćanje prenosimo integralno:

- Poštovani prijatelji, današnji dan i sednica Skupštine opštine su protekli kao ona čuvena srpska izreka o mačićima i drugom mesecu u godini… Na stranu sad što je glavni organizator performansa slagao gotovo sve… „Čovek“ je mrtav ladan u kameru izjavio da smo odvojili 40 miliona za sport, a u budžetu jasno piše 17… Nije mnogo slagao, za 140%… Ali to je on, poznat po tome, i nikoga to nije iznenadilo… Na stranu sad i to što skup nije bio legalno prijavljen, a puna usta zakona i prava… Ono što je neke moje prijatelje iznenadilo (MENE NIJE) su neistine nekakvog novinara reportera neke televizije N1 iz dalekog, ali nama prijateljskog Luksemburga, koji je upao u skupštinsku salu bez ikakve najave, zahteva, akreditacije i ponašao se prilično osiono prema meni, zaposlenima u opštini, nije hteo da se predstavi, slično kao prošle godine u Rači… E, taj Nikić je bez trunke stida izmislio da sam vikao na njega, vređao ga, i pogotovo da sam zvao policiju da ga izbaci što je tek ortodoksna laž! 

- Dakle, Luksemburžanin Milan Nikić LAŽE (treći put razmišljam ima li neki drugi izraz, i verovatno da postoji lepši, ali ne i precizniji, a ja nisam umetnik, već matematičar), i može slobodno zbog ovoga da me tuži. Ja ću se rado odazvati da dokažem da nisam zvao policiju niti mi je palo na pamet, dok evo ispod i snimka na kome se jasno vidi da sam bio i više nego pristojan, daleko od vređanja, vike i bahatosti, umirivao odbornike koje je iziritirao. Nije primetio da postoji druga TV ekipa koja će zabeležiti pravu istinu, i da nije njegova jedina. 

Gospodo Luksemburžani, kad počnete da radite svoj posao sa bar trunkom objektivnosti, možda i zaslužite poštovanje čestitog šumadijskog seljaka, kome ćete teško prodati ovakve priče… Kad vaši puleni tuku Gocu Uzelac sa Pinka, a pišete kako eto nema teške telesne povrede pa je samim tim verovatno dozvoljeno lupiti joj šamar, ćušku, nemojte da očekujete ikakvo poštovanje običnog čoveka koji je sit toga da mu vi ispirate mozak. 

P.S. Gospodo novinari iz Danasa, Nove, N1, kad vam ovi što me uhode po mrežama pošalju ovaj status, ovde ćete pročitati apel da me više ne zovete i ne šaljete poruke, jer ne želim da se odazovem onima koji imaju unapred pripremljen prilog u kom bih ja trebalo da statiram kao glavni negativac. A pogotovo mi ne pada na pamet da vam se udvaram da me ne biste čerečili kao danas. Pišite šta vam je volja. Navikao sam već - naveo je Mladenović, koji se potpisao kao "pristojan čovek i večiti borac protiv nepravde" - zaključio je Mladenović.

Vučićev Srbija...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati