Društvo i ekonomija

[ Izvor: Promo ]

23. 12. 2021. 11:44 0

Mali eko saveti za velike promene: Srđan Dinčić u projektu SBB fondacije

SBB fondacija je u okviru svoje inicijative "Ne prljaj! Nemaš izgovor!", u saradnji sa stend up komičarem i scenaristom Srđanom Dinčićem, pokrenula projekat "Mali eko saveti, za velike promene".

Kako se navodi u saopštenju, putem televizije i društvenih mreža emituju se video snimci koji donose kratke, a jednostavne savete o malim promenama u svakodnevnom životu koji mogu da unaprede životnu sredinu.

- Velike ekološke promene se ne mogu desiti ukoliko mi sami ne krenemo da menjamo naše životne navike. SBB fondacija već sedam godina radi na tome da pre svega podigne ekološku svest i edukuje mlade o zaštiti životne sredine i zato smo sada u okviru osam kratkih video formata doneli savete kako da svako od nas primeni jednostavne korake, koji udruženi donose pozitivne eko promene. Što nas je više, rezultat će biti i veći i bolji - rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije.

Dodaje se da, uz savete o reciklaži, popravljanju, upotrebi ekoloških proizvoda u kuhinji i kupatilu, kompostiranju i drugim sličnim temama svako može da krene malim, ali važnim koracima za očuvanje planete, poruka je ovog projekta.

- Kratki, zabavni klipovi, koji će biti predstavljeni u narednih mesec dana, objasniće na jednostavan način koje su to male promene značajne za životnu sredinu, koje možemo da unesemo u svoju svakodnevicu, kako bi krenuli da popravljamo sve što smo pokvarili - poručili su iz SBB fondacije.

Male ekološke savete možete da pogledate na sajtu neprljajnemasizgovor.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati