Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 12. 2021. 13:15 10

Odgovaraćete za nasilje nad građanima u Šapcu

Gradski odbori Pokreta slobodnih građana, Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke u ime građana Šapca, neće dozvoliti da ono što se desilo u subotu, 27. novembra na mostu na Savi, ostane u senci bilo koje druge teme, pošto se pomenutog datuma desio događaj bez presedana.

Policija je dobila naredbu da se povuče kako bi lokalni kriminalci, koji su zajedno sa ostalim članovima SNS-a krenuli na proslavu rođendana te stranke, okupljene građane napali bagerom, motkama i čekićima. Tog dana je dokazano da je država Srbija okupirana od mafije, da su stranački organizovani kriminalci preuzeli zakon u svoje ruke, a policija prestala da postoji i služi narodu.

Zbog toga, u interesu celokupne javnosti, insistiraćemo na odgovorima na pitanja, koja upućujemo nadležnim pravosudnim institucijama, policiji, ali i političaru koji odlučuje o svemu u našoj državi i ko je najodgovorniji - Aleksandru Vučiću:

Ko je naredio policiji da se povuče i na taj način omogućio kriminalcima da gaze i tuku građane?

Zašto još uvek niko nije odgovarao povodom ovog slučaja?

Zašto nisu uhapšeni zlikovci koji su se usudili da na okupljene ljude, među kojima su bile i žene sa malom decom krenu bagerom, a potom i motkama i čekićima?

Kako je moguće da se ti isti kriminalci, koji su i od ranije poznati policiji, i dalje, svakodnevno bahate u našem gradu, šaljući poruku da su nedodirljivi?

Zločin prema građanima koji se desio u Šapcu uzrokovao je solidarnu reakciju Šapčana koji su se na narednom protestu okupili u rekordnom broju. Sigurni smo da će ih na svakom narednom protestu biti sve više, zato što se Šapčani ne mire sa bezakonjem, nepravdom i nepočinstvom.

Poručujemo nadležnim institucijama i onom koji ih je uzurpirao i potčinio svom ličnom i partijskom interesu, Vučiću, da dešavanja sa mosta na Savi sigurno neće biti zaboravljena. Odgovaraćete! - stoji u saopštenju zajedničke opozicije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati